zaterdag 11 september 2010

Weekendwandeling

Wandeling omhoog naar kapelletje in ongeveer 20 minuten Uitzicht over de vallei van bovenaf


Nadat we vanochtend even naar de zaterdagmarkt in St. Oliva geweest waren, zijn we toch ook maar weer even El Vendrell ingegaan. Daar bleek het toch overduidelijk de "Dag van Catalunia" te zijn, want alleen de markt, de bakkertjes en de terrasjes waren open, de rest was allemaal dicht.


Nu, dat was precies wat we nodig hadden, een lekker ijsje en koffie erbij op een terrasje, dat ging weer prima. Eigenlijk gingen we ook nog voor wat anders, maar doordat ook de PC winkel gesloten was ging dat niet door. Wel heeft het reclameblaadje ons op een idee gebracht, maar daarover later meer.


Op het plein begon het traditionele orkestje te spelen en de aanwezige bevolking begon de Sardana te dansen, we zijn daarvoor even blijven zitten maar daarna was voor ons het moment aangebroken om weer naar huis te gaan. De lunch bestond weer heer gewoon uit wat brood met kaas en worst en een glas melk; vanavond gaan we -als afscheid- Tapas eten.


Omdat het vanmiddag niet zo erg warm was besloten we de wandeling (die ons door Leonne was aangeraden) naar boven te gaan maken. Ons logeeradres zit al vrijwel bovenin het dorp, maar van daar uit kun je nog verder berg op naar een klein kapelletje. In ongeveer 20 minuten zijn we naar boven gewandeld en konden we van een mooi uitzicht genieten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten