woensdag 15 september 2010

Druk druk druk

MAI-S-10 We doen ons best om iedere dag wat te loggen, maar er zijn nu even wat klusjes die tegelijk lopen waardoor er wat minder tijd overschiet. Erg he, zo lijkt het net of we heel druk zijn.


Vanochtend wordt er een gerepareerde hogedrukreiniger opgehaald, daarnaast ben ik bezig met het voorbereiden van wat elektrische klussen die ik buiten de deur ga doen en zijn we ook druk met het inrichten van een andere PC tbv het weerstation.


De reden voor dat laatste is het toch wel hoge energieverbruik van de huidige machine.


Zelfs zonder scherm "lust" hij wel zo'n 120 Watt, en dat dus de hele dag, 24 uur, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar door. Dat brengt dat bijna een kwart van ons jaarverbruik voor rekening komt van die éne PC! Vandaar dus.


Het wisselen van zo'n machine brengt nogal wat softwareinstallatie met zich mee, want -omdat hij toch aanstaat- laten we hem daarnaast ook nog allerlei andere dingen doen. Al die andere software moet dus ook overgezet worden en dat kost best veel tijd.


De machine op de foto heeft er niets mee te maken, maar is een oud beestje van MAI Computers, de firma waar ik tijdens een deel van mijn werkzame leven met veel plezier gewerkt heb.2 opmerkingen:

Moortje zei

Heeft u dan vroeger ook in de Drente straat in Amsterdam Buitenveldert gewerkt?
Daar is in de jare 60 MAI begonnen boven ons in een stuk van het kantoor wat niet gebruikt werd.
Het bedrijf Nijkerk zal ook wel niet meer bestaan waar het kantoor van was net als MAI.

Leo zei

@Moortje: Nee hoor, dat was ruim voor mijn tijd, ik ben in 1959 geboren :-).
Zelf heb ik mijn tijd bij MAI op de vestiging in Eindhoven doorgebracht, dat was tijdens de jaren 80. In die tijd waren er vestigingen in Eindhoven, Barendrecht, Apeldoorn (en Drachten) en in Amstelveen. Het hoofdkantoor was toen in Houten.

Een reactie posten