donderdag 16 september 2010

Niet logisch

Zonder afzetten de witte strepen opnieuw schilderen Vooraan verven, achteraan pilonnen neerzetten


Ook hier gaan dingen soms niet zoals je zou verwachten; of anders: ze gaan zoals je - gekscherend gezegd - het in Nederland zou verwachten. Gisteren nog maakte ik een paar foto's van de ontspannen wijze waarop hier op de doorgaande weg door de vallei de strepen weer netjes wit geschilderd werden.


We zeiden nog tegen elkaar: "In Nederland zou daar de weg minstens een week voor worden afgesloten.". Hier niet, er rijdt een auto met een zwaailicht voorop met daarachter het verfvoertuig. Vooraan die wagen worden de strepen op de weg gespoten, achterop zit een mannetje die om de zoveel meter een pilon neerzet zodat mensen niet direct over de verse verf rijden.


Een dag later asfalt frezen Groot was dan ook de verbazing toen ik vanochtend met Aart naar de Brico ging om met de aanhanger van Aart de lange delen van de dakgoten op te halen. We reden over dezelfde weg waar gisteren nog de strepen opnieuw netjes wit geschilderd waren, vandaag werd de asfaltlaag eraf gefreesd vanwege onderhoud, ze gaan een nieuwe slijtlaag aanbrengen.


De volgorde van het eerst schilderen en daarna asfalteren ontgaat ons een beetje....1 opmerking:

Monique zei

Geweldig he? Wij zaten dinsdagmiddag achter de auto die de pionnen ophaalde, grappig gezicht hoe die knul ze allemaal opraapte. De omgevallen pionnen pakte hij met zijn voet op, heel behendig.
En vanmorgen reden we rond negen uur naar Apse en zaten we tot onze grote verbazing ook achter de freesmachine die het wegdek aan het affrezen was, inclusief versgetrokken streep!

Een reactie posten