zondag 19 september 2010

Tijd vliegt (als je een PC aan het inrichten bent)

Alweer toys for boys We liepen al een tijd te kijken naar een kleinere PC (Netbook) om mee te nemen als we op reis gaan. Doordat we tegenwoordig vaak met RyanAir naar Nederland vliegen - met alleen handbagage dus- ben je met de stevige laptop die we hebben, al ruim op de helft van de tien kilo die je mee mag nemen en ook de afmetingen spelen ons parten.


Tijdens een uitgebreide verkenning van wat er allemaal mogelijk is tegen een betaalbare prijs, bleek al gauw dat de verschillen klein zijn. De één heeft een iets snellere processor, de andere een iets grotere schijf, weer een ander heeft een mat scherm terwijl een ander een wat scherper, helder scherm heeft.


Een ander (belangrijk) verschil is de meegeleverde accu. Uiteindelijk wil je zo lang mogelijk kunnen werken met zo min mogelijk gedoe (=draden). Dus een accu met een grotere capaciteit is wellicht nog net iets belangrijker dan de snelheid van de processor.


Wij zijn uitgekomen op een -naar onze mening- leuke mix. De snellere processor, de grotere schijf en de grotere accu en een helder scherm. Ook de draadloze verbindingen zijn in orde, de kaartlezer voor de foto´s is ingebouwd, wij vinden hem helemaal top.


Maar als je dan weer thuis bent -we zijn in vier winkels geweest- wil je natuurlijk gelijk beginnen met spelen. Echter: de geinstalleerde Windows-7 software is Spaans, wat logisch is, maar toch iets minder handig. Het kost behoorlijk wat tijd om dat omgezet te krijgen naar het Nederlands. Verder moet er ook nog allerlei aanvullende software op geinstalleerd worden wat ook allemaal tijd kost.


Kortom: voordat ik het in de gaten had was het nacht en was ik vergeten te loggen. Bij deze dus het eerste logje met en vanaf de nieuwe aanwinst.
Voor diegenen die willen weten wat het geworden is: een HP Mini 210-1033ss met de buitenkant in een rustige, rode tint.1 opmerking:

fotolog Albert & Mara zei

Jammer Leo dat je zo ver weg woont in Murcia. Zo'n man zoals jij zou handig zijn hier in Los Boliches aan de Costa del Sol.
Natuurlijk had ik je betaald voor eventueel geleverde diensten.
Ik heb in Holland een MSI PC netbook gekocht, 1,5 jaar geleden met Windows XP en 2GB geheugen. Kaartlezer is reuze handig en draadloos internetten gaat subliem met een usb stick van Orange, naast de vaste landverbinding die ik heb in ons appartement. Deze sjouw ik dus mee naar Spanje heen en weer en heb vorige week bij de Mediamarkt in Málaga een LG scherm gekocht van 24 inch. Zo'n formaat had ik thuis ook al waar ik mijn MacBook op aansluit.
Er wordt dus een beetje "gevloekt" hier aan de Costa del Sol met een PC netbook.
Jij snapt dat als PC-gebruiker?
Ik ben al meer dan 20 jaar een Mac-user.
Tot reply Leo.
Saludos
Albert

Een reactie posten