zondag 5 september 2010

Markt op zondag

Vogeltjes te koop op de markt Restaurant Alaska in Coma Ruga


We wisten nog van de vorige keer dat er op zondag een markt is in Santa Margarida y Els Monjos, daarom zijn we bijtijds op pad gegaan zodat het nog niet zo warm zou zijn. Joke heeft een shirtje gekocht en als Almuerzo hebben we geroosterd stokbrood met tomaat en olie gegeten, uiteraard met wat koffie erbij. Ik weet het, die koffie op dat tijdstip is niet erg Spaans, maar dat vinden we nu eenmaal lekker.


Aansluitend zijn we een stukje teruggereden om bij Sant Salvador op het strand te gaan liggen. Het was gezellig druk (veel Spaanse families en geen toeristen) en ook het zeewater was nog heerlijk, we schatten zo'n 27-28 graden.


Voor de lunch zijn we weer verkast. Nog een klein stukje zuidelijker ligt het plaatsje Coma Ruga, daar hebben we in Restaurant Alaska een weekendmenu genuttigd. Dit restaurantje ligt in één van de straatjes waar nog veel meer eettentjes zijn, maar gelukkig wel in de schaduw. Door het overdekte terras zit je koel en toch buiten. We hadden allebei een heerlijke salade, Joke had kip en ik nam Sepia van de gril, dit alles vergezeld van een lekker flesje witte wijn.Geen opmerkingen:

Een reactie posten