zondag 25 juli 2010

Zondag

Frame-zit-in-elkaar-nu-gaten-graven Vandaag was een zondag volgens het boekje.


Uitslapen, naar de markt en verder wat om huis en het zwembad hangen.


Toen eind van de middag de zon wat van zijn kracht ging verliezen hebben we toch de frames voor de zonnepanelen in elkaar geschroefd. Ze staan nu klaar voor wanneer John komt om de gaten te graven.1 opmerking:

fotolog Albert & Mara zei

Minder subsidies voor zonnecellen in Spanje
Geplaatst op 2 augustus 2010
MADRID – Het ministerie voor Industrie maakte zondag bekend dat de Spaanse regering flink zal gaan bezuinigen op subsidies voor installaties op basis van zonnecellen. De besparing kadert in een grote saneringsronde voor de Spaanse overheid. De overheidstoelagen voor installaties op basis van zonnecellen dalen 45 procent, als het gaat over nieuwbouwinstallaties op de grond.
Voor zonnepanelen op daken is de regering milder. De subsidies voor grote dakprojecten zakken 25 procent, voor kleinere projecten – bijvoorbeeld bij particulieren – legt de Spaanse overheid 5 procent minder bij.
De toezichthouder voor de energiesector moet het besparingsplan wel nog goedkeuren. Het is niet bekend wanneer de nieuwe maatregelen in voege treden.
Spanje werd het voorbije decennium in geen tijd een wereldspeler in zonne-energie, hoofdzakelijk dankzij enorme subsidiepakketten. Het land kwam recent in een vertrouwenscrisis terecht op de obligatiemarkten. Maar de regering van president Zapatero wist het vertrouwen te herwinnen, onder meer wegens flinke saneringen in de overheidsfinanciën en tests op het banksysteem.
Bron: Nieuws Spanje Vandaag

Een reactie posten