zondag 4 juli 2010

Jullie mening telt!

Schone-energie-van-zon-en-wind We zijn benieuwd naar jullie ideeën over het volgende vraagstuk, daarom wordt bij deze jullie reactie gevraagd:


Stel, je hebt een X bedrag op een spaarrekening staan en dat levert per jaar een aardig bedrag aan rente op. Die rente komt ongeveer overeen met de elektriciteitsrekening die we per jaar hebben.Wat zouden jullie doen:


A. Het geld -als het vrijkomt- weer opnieuw op die spaarrekening zetten zodat we er in de toekomst de elektriciteit mee kunnen blijven betalen. Dit klopt uiteraard alleen als de prijs van energie niet verder omhoog gaat.


B. Het geld gebruiken om een bescheiden zonne- en wind-energieinstallatie mee te kopen die onze eigen energie opwekt. Op die manier betaalt het geld ook onze elektriciteitsrekening, ook als de prijs van energie in de toekomst verder omhoog gaat.


C. Het geld gebruiken voor uitstapjes, reizen en dergelijke.


D. Anders, namelijk:.......................................................................................5 opmerkingen:

Edwin (Cokky) zei

B!Dan heb je iedere dag plezier van je geld!Vooral ook omdat je handig genoeg bent om zelf van alles en nog wat er aan te doen en misschien brengt het in de toekomst wel geld op, als je ooit je overschot aan het net kan leveren. Het begint hier nu te regenen: ideaal zou zijn als je regenwater ook nog kan opvangen.

Aart en Fien zei

Financieel/economisch gezien zou je B. zeggen. Maar wat is terugverdientijd van zo'n setje? Ik denk dat ik met het geld andere, leukere dingen zou gaan doen. Maar ja, dat doe ik eigenlijk al. Ik heb het even aan Nout Wellink voorgelegd. Hij zou het geld op zijn bank zetten.

wout zei

Met zoveel zon en wind is de keuze niet zo moeilijk lijkt me: B!
- Het maakt je onafhankelijker (mbt prijzen, leveringszekerheid),
- je draagt bij aan de economie en werkgelegenheid (neem dan wel Spaanse zonnecellen),
- het milieu heeft er ook baat bij, zeker als je ook nog een zonneboiler gebruikt, energie-zuinige apparaten/verlichting gebruikt en inderdaad ook nog efficienter met water(hergebruik) kunt omgaan.
En... over aan aantal (?) jaren kan je ook je (dan beter betaalbare) electrische auto (en fiets / scooter voor het korte werk?) voor een schijntje van je zelf gewonnen energie voorzien...

johan zei

Meer en meer mensen schakelen over naar eigen energievoorzieningen.Daarom denk ik niet dat de energiemaatschappijen hun prijzen veel zullen optrekken in de toekomst anders komen ze met hun overschotten zelf in de problemen.Ikzelf woon nog in Belgie en investeer niet in eigen energiebronnen maar in de nabije toekomst verhuizen we naar Spanje en dan wordt het stukken interessanter gezien de zonneenergie er stukken rendabeler is,zowel voor opwekking van elektriciteit als voor gebruik van zonneboiler.Dit is natuurlijk mijn mening hé.Groeten,Johan

Deniece zei

D. Anders, namelijk het geld gebruiken voor een peuterbadje te laten maken naast het grote zwembad met glijbaantje en fonteintje voor jullie kleinzoon!! hahaha neehoor grapje ik zeg ook B. Leuke bezigheid, milieubewust en met al die zon en wind en evt regenwater zou zonde zijn om er nix mee te doen.. Zouden ze hier in Hollanda ook wel mogen doen sowieso iets met regenwater en toilet doorspoelen ofzo.. Of douchewater hergebruiken vd wc.. Nou doeggg

Een reactie posten