vrijdag 30 juli 2010

Spierpijn

Creatief-met-betonijzer Wirwar-van-ijzer 


Het volgende onderdeel waar we mee aan de slag konden was de voorbereiding van het fundament. De kooi met de draadeinden was klaar, nu moest deze in een meervoudig vlechtwerk van betonijzer gehangen worden. Met dit betonijzer krijgt het betonnen fundament zijn (trek)sterkte.


Vanochtend hebben we uit één grote mat betonijzer van ruim 2 bij 6 meter een kubus van ongeveer 1 meter "gevouwen". Rondom de kooi met de draadeinden die in het midden staat hebben we van de stukken betonijzer die over waren nog een tweede laag aangebracht. Nu het klaar is staat er een hele grote, rare, dubbelwandige dobbelsteen waar je doorheen kan kijken. Wel ziet het er echt uit als wapening. Van dat stoeien met al dat ijzer hebben we trouwens behoorlijk spierpijn in onze armen gekregen.


De volgende stap is het gat wat gegraven is bekleden met landbouwplastic. Vervolgens leggen we een paar stenen op de bodem zodat het betonijzer vrij blijft van de bodem. Als dat alles gesteld is kunnen we een keer vroeg opstaan en dan beton gaan draaien. Er gaan ongeveer 16 betonmolens in een kuub, we hebben 1,5 kubieke meter nodig, dus zullen we ongeveer 25 ladingen moeten maken. Eerst maar eens goed uitrusten voordat we daar aan beginnen.2 opmerkingen:

Anne zei

Pfffft. Gekkenhuis!

Jaap & Willy zei

In Nederland heeft de bouw nu vakantie.
Zo te zien in Spanje niet...
Maar het gaat mooi worden, daar hebben we alle vertrouwen in.
Succes met de voortgang!!
Jaap en Willy

Een reactie posten