donderdag 29 juli 2010

Met beide benen op de grond (alle zes in dit geval)

Beton-mengen Met-de-poten-in-de-beton

Vanochtend werd het bestelde materiaal bezorgd, de chauffeur heeft de zware spullen precies daar neergezet waar we het wilden hebben. Ook wilde hij nog helpen met het met de kraan verplaatsen van het zand, maar op het laatste moment scheurde de big-bag, dus nu moeten we het toch zelf met de kruiwagen verplaatsen. Hij kon er niets aan doen, maar vond het erg vervelend dat de zak gescheurd was.


Ik had bij het bestellen afgesproken dat we aan de chauffeur zouden betalen, maar toen hij wilde vertrekken vroeg hij of we aan hem of op de zaak kwamen betalen. Ik heb in mijn beste Spaans geprobeerd het Nederlandse spreekwoord "Boter bij de vis" uit te leggen. Een woord-voor-woord vertaling levert een rare Spaanse zin op, maar de uitleg wist hij wel te waarderen.


Nog voordat deze spullen gebracht werden kwam buurman Cor zijn betonmolen ook al brengen zodat we daar mee aan de slag kunnen wanneer we hem nodig hebben.


Eind van de middag hebben Joke en ik samen drie molens beton gemaakt om de poten van de extra zonnepanelen vast te zetten. In minder dan twee uur waren we klaar en was het gereedschap weer schoongemaakt en opgeruimd. Ondanks dat de zon al niet zo sterk meer was stonden we behoorlijk te zweten. Alle zes de poten staan nu met een flinke klomp beton in de grond vast, het wachten is nu op de komst van de panelen. 


Het biertje en de duik in het zwembad voelde als verdiend.3 opmerkingen:

Thom Lauppe zei

Zo te zien is de gehele constructie wel bestand tegen windkracht 12!!
Groetjes Thom.

Jermain zei

Eindelijk aanzien in de buurt met die betonmolen in de tuin ;)

Leo (& Joke) zei

@Thom: Dat hoop ik wel, want zo hard waait het hier ook af en toe!

Een reactie posten