woensdag 21 juli 2010

Wind

Dit-wordt-hem-niet En-dit-ook-niet


Één van de projecten die op stapel staan is "iets met windenergie". Elektriciteit genereren en tegen betaling terugleveren is hier in Spanje voor partikulieren geen haalbare kaart. Gewoon teveel gedoe.


Daarom hebben we voor zowel wind- als zonne-energie gekozen om net iets meer te gaan genereren dan wat we zelf gebruiken. Daarmee houden we de teller in de buurt van de nul, en mochten we toch wat extra genereren dan gaat dat maar "om niet" terug naar Iberdrola. Liever dat, dan al het gedoe er omheen.


De laatste keer moesten we nog wat terughoren van de smid inzake een mogelijke mast. Nu, dat is gebeurd. Hij heeft een kennis die bij gemeentewerken werkt, en die kon wel "voor weinig" een "overgebleven" lantarenpaal verzorgen. De smid gaat daar een voet onder maken waarmee we de mast kunnen strijken. De betonnen sokkel waar het geheel met draadeinden op vast komt te staan maken we zelf. Waarschijnlijk hebben we wel "John de Minidigger" weer nodig om een gat van een ongeveer kuub te graven, maar dat is in verhouding een redelijk kleine moeite.


Als het goed is worden de spullen voor de windmolen vandaag nog verzonden.2 opmerkingen:

Monique zei

Ik vind die rode wel leuk ;-)

Leo & Joke zei

@Monique: Wij ook, maar hij levert zo weinig stroom ...

Een reactie posten