zaterdag 31 juli 2010

Ochtend- of middagklusjes

Vlak-maken-van-de-bodem Folie-tegen-te-snel-drogen-van-het-beton 


In tegenstelling tot wat veel mensen lijken te denken klussen we alleen 's ochtends of juist helemaal aan het eind van de dag. Vanaf een uur of één tot een uur of zes doen we eigenlijk helemaal niks.


Het lijkt misschien of we heel druk zijn, maar meestal zijn we maar zo'n 2 - 3 uur per dag bezig, de rest hangen we bij het zwembad of lezen we een boek. We zijn dus wel iedere dag bezig, maar nooit erg lang achter elkaar.


Het klusje van vanochtend was het plaatsen en stellen van het betonijzer. Hiervoor moest eerst de bodem van het gat nog vlak gemaakt worden. John de Minidigger heeft een mooi gat gemaakt, maar het fijne werk moeten we met de hand doen. Aansluitend hebben we plasticfolie in het gat gelegd, hiermee wordt voorkomen dat de beton na het storten te snel zijn vocht verliest in de bodem en daardoor te snel zou drogen. Hierdoor wordt de beton niet één geheel en dus ook minder sterk. Dat zouden we niet willen.


Op de folie zijn in de hoeken een paar stenen gelegd waar het frame van betonijzer op komt te rusten. Dit staat daardoor vrij van de bodem zodat al het betonijzer rondom opgesloten in de beton komt te zitten, dit voorkomt dat het op langere termijn kan gaan roesten. Als laatste hebben we het frame zelf geplaatst en waterpas gesteld, ook is de kabeldoorvoer vast aangebracht.


Het is onze bedoeling om de rest van de middag uit te rusten en morgen in alle vroegte beton te gaan storten. Eens zien hoe dat gaat lopen.


Het-frame-is-waterpas-gesteld Kabeldoorvoer-makenGeen opmerkingen:

Een reactie posten