zaterdag 17 juli 2010

Tropenrooster

Kwart-over-zeven Gaten-graven Sokkeltje-storten

Als voorbereiding op het in HD gaan kijken moest de oude schotel die we uit Nederland meegenomen hebben weer geïnstalleerd worden. We hebben gekozen om hem naast de Engelse schotel die we nu gebruiken, te plaatsen. Op die manier zijn we wat flexibeler in de overgangssituatie. De oude schotel is een speciaal breed model waar plaats is voor 4 LNB's (ontvangkoppen). Hiermee kunnen we naar de Hotbird, Astra-1, Astra-2 en Astra-3 satelliet kijken zonder dat er wat versteld hoeft te worden.


Om deze schotel te plaatsen moest er wel een tweede paal met stevige sokkel komen. Vanwege de temperaturen hier overdag heb ik vandaag een tropenrooster ingelast. Mijn wekker ging om kwart over 6 zodat ik in het nog bijna donker kon beginnen. Het viel niet mee, want onder een laagje van 10 centimeter grond en losse stenen begon het graniet van de berg al. Ik heb dus een behoorlijke plak afgegraven en ongeveer de inhoud van een redelijke emmer uitgehakt in de berg.


Nadat ik met water het losse zand en de grond had weggespoeld zodat het beton goed kan hechten aan de berg heb ik rond de paal ongeveer één kruiwagen beton gestort, ook heb ik wat betonijzer in de betonvoet gestopt, hiermee zal hij wel vastzitten. Om negen uur was het beton gestort, om half tien was het gereedschap schoongemaakt en de rommel opgeruimd en lag ik in het zwembad.


Laat nu de HD-ontvanger maar komen.

2 opmerkingen:

Marcel de Keijzer zei

We doen ons best !

Yvonne (Santa Pola) zei

Nou, je bent er maar mooi druk mee. Maar goed dat je er zo vroeg mee bent begonnen.

Een reactie posten