zaterdag 24 juli 2010

Vasthoudend, niet altijd even fijn

Zo-moet-het-worden-met-extra-panelen Joke is er niet altijd blij mee, gisteren was weer een aardig voorbeeld. Met de zoon van de buren was de nieuwe satellietontvanger meegekomen naar Spanje. Nog geen 10 minuten nadat hij aangekomen was na de lange rit vanuit Nederland met de auto, werd de ontvanger al bij ons gebracht. Ik was net zo'n beetje klaar met het maken van de onderdelen voor de frames van de extra zonnepanelen, dus dat kwam mooi uit.


Nadat we een hapje gegeten hadden ben ik gisteravond gelijk begonnen met het instellen en installeren van de nieuwe ontvanger. Al met al ging het redelijk voorspoedig op een paar kleinigheden na.......
Er blijkt een probleem te zijn met het decoderen van de HD-kanalen wat ook zijn effect heeft op de rest van de werking van het apparaat. Gedoe dus!


Een lang verhaal kort: het is behoorlijk uit de hand gelopen, er moest nieuwe firmware gedownload worden, andere instellingen geprobeerd en nog veel meer. Rond half drie was vannacht duidelijk waar het fout zat en dat het ook definitief niet zonder een extra onderdeel op te lossen is. We kunnen dus goed kijken, maar het hele HD-gebeuren laat nog even op zich wachten. De hulptroepen in Nederland zijn ingeschakeld om dit onderdeel te bemachtigen.


Vandaag heb ik de laatste hand gelegd aan de frames voor de extra zonnepanelen. Alle gaten zijn geboord en alle onderdelen zijn in de roestwerende verf gezet. Maandag of dinsdag komt John de Minidigger om het gat voor de windmolen te graven, dan kan hij mooi gelijk de 6 putjes voor deze frames graven. Het plaatje geeft een "gefotoshopte" impressie van hoe het moet worden.2 opmerkingen:

JaWi zei

Dat zijn van die bekende uitdagingen; zo herkenbaar!
Veel succes met de voortgang (als het ontbrekende onderdeel er is).
Jaap en Willy

Monique zei

Auch Leo, ik kan begrijpen dat Joke weer even moest slikken. Heb jouw vasthoudendheid inmiddels meegemaakt!
Je weet ons te vinden als er onderdelen mee moeten komen he? Begin september!

Een reactie posten