dinsdag 27 juli 2010

Graven, of beter: laten graven

Ingraven-van-het-frame-voor-de-extra-zonnepanelen Hier-komt-het-fundament-voor-de-windmolen
Het was weer een hectische dag in klussenland. De gaten voor zowel de zonnepanelen als de windmolen zijn gegraven. Ook is vanochtend de windmolen zelf afgeleverd.


Zelfs van het kijken naar het graven kreeg ik het al warm, dus was het een goed idee hiervoor "A man with his machine" in te huren.  Als zometeen de kracht van de zon wat afgenomen is ga ik het frame voor de zonnepanelen nog stellen, mogelijk kunnen we dat dan morgen al vastzetten door beton rond de poten te storten.


Vanmiddag hebben we geregeld dat morgen ook het extra zand, cement en grint voor de fundering van de windmolen wordt bezorgd. Het gat is namelijk iets groter uitgevallen dan oorspronkelijk de bedoeling was waardoor er nu toch wel erg veel materiaal nodig is. Dat was zoveel meer dat het niet zinnig leek om dat zelf in zakjes met de personenauto te gaan halen. Laten bezorgen was handiger, ook brengen ze dan gelijk een mat betonijzer mee.


Het klinkt allemaal erg druk, maar vanmiddag hebben we gewoon urenlang lekker rustig bij het zwembad gelegen hoor!


Agenda voor morgen: frame voor de zonnepanelen vastzetten en het betonijzer voor de fundering klaarmaken.1 opmerking:

fotolog Albert & Mara zei

Dit lazen wij in SPANJE VANDAAG
Minder subsidies voor zonnecellen in Spanje
Geplaatst op 2 augustus 2010
MADRID – Het ministerie voor Industrie maakte zondag bekend dat de Spaanse regering flink zal gaan bezuinigen op subsidies voor installaties op basis van zonnecellen. De besparing kadert in een grote saneringsronde voor de Spaanse overheid. De overheidstoelagen voor installaties op basis van zonnecellen dalen 45 procent, als het gaat over nieuwbouwinstallaties op de grond.
Voor zonnepanelen op daken is de regering milder. De subsidies voor grote dakprojecten zakken 25 procent, voor kleinere projecten – bijvoorbeeld bij particulieren – legt de Spaanse overheid 5 procent minder bij.
De toezichthouder voor de energiesector moet het besparingsplan wel nog goedkeuren. Het is niet bekend wanneer de nieuwe maatregelen in voege treden.
Spanje werd het voorbije decennium in geen tijd een wereldspeler in zonne-energie, hoofdzakelijk dankzij enorme subsidiepakketten. Het land kwam recent in een vertrouwenscrisis terecht op de obligatiemarkten. Maar de regering van president Zapatero wist het vertrouwen te herwinnen, onder meer wegens flinke saneringen in de overheidsfinanciën en tests op het banksysteem.

Een reactie posten