donderdag 2 juni 2011

Vogelnestje(s)

Alles lijkt in orde Nestje in aanbouw

Vorig jaar hadden we in xe9xe9n van de margrietenstruikjes een nestje van een kwikstaartje.  Het was een grappig gezicht te zien, hoe het vogeltje steeds met een grote omweg naar  het nest en zijn jongen toe ging.

Dit jaar hadden we het idee dat hij terug was, maar werd het nest in xe9xe9n van de yuccax92s opgebouwd.

Ook dat konden we vanaf de veranda goed zien.  Nadat we op een morgen een half (volwassen) vogeltje in de tuin vonden, die waarschijnlijk ten prooi aan de buurkatten was gevallen, was het een paar dagen rustig. We vonden dat toch jammer, want er lag al een eitje in het nest.

Echter, dit vogeltje is een volhoudertje. Vorige week vonden we een nieuw nestje, alleen had hij het nu op onze bank buiten op de veranda gemaakt, tussen twee sierkussens in.  Sorry, maar dat gaat echt niet en we hebben het dus weggehaald. En ook nog een tweede keer.

Het vogeltje kwam toch nog steeds heel dichtbij, op de veranda, in het raamkozijn.

Op een ochtend bleek hij zijn nestje aan de binnenkant van de stoel, in de rugleuning,  gemaakt te hebben. We hebben toen twee plastic zakken als vogelverschrikker om de poten aan de binnenkant gebonden, in de hoop dat dit voldoende zou afschrikken.

Dat werkte min-of-meer, vanmorgen was er een nieuw nest gemaakt, nu  weer tussen 2 kussens op de stoel. Eens kijken wanneer de nestdrang ophoudt.

1 opmerking:

Monique zei

Ach, arm vogeltje. Mag hij die stoel niet even lenen? Harstikke leuk straks, van die jonge kwetteraartjes erin!

Een reactie posten