donderdag 16 juni 2011

Ik moet nog erg veel oefenen!

Vanochtend zijn we boodschappen gaan doen in Aspe, en op weg daarnaartoe ben ik even langs gegaan bij Antonio de smid. Ik heb hem gevraagd of hij wat afvalmateriaal had, zodat ik flink kan gaan oefenen met mijn nieuwe lasapparaat.

Met een flink stapeltje plaatjes van 2 millimeter dik zijn we weer richting Mercadona vertrokken zodat Joke (en ik ook hoor) daar eens flink babyspullen konden gaan inslaan. Volgende week komt de Deniece, de dochter van Joke met haar kleine spruit een weekje op visite en dan moet alles natuurlijk helemaal in orde zijn.

Joke heeft een compleet Excel-sheet aangelegd met een overzicht van alle spulletjes.

Bedje? Check!  Stoeltje? Check! Stoel-inzetje? Check! Slabbetjes? Check! Autostoeltje? Check! Smeerkaas? Check! Poedelbadje? Check! Aardbeienjam? Check! Melkpoederdrankje? Check! Potjes babyvoer? Check! Luiers? Check! Klein lepeltje? Check! Baby-olie? Check! Ontbijt-papje? Check! Avond-papje? Check! Tussendoor-drankje? Check! Knabbelkoekjes? Check! Fruityochurt? Check! Baby-shampoo? Check! Dik-Sap? Check! Zonnebrand? Check! Nog meer? Check! Etc.? Check! Etc.? Check! ...? Check! ...? Check! ...? Check! ...? Check! ...?

Nou, ik ben vanmiddag gewoon wat gaan spelen met mijn lasapparaat. Op onderstaande plaatjes zijn de eerste (magere) resultaten te zien.

Stompe lassen zullen op den duur wel aardig gaan, maar ik zal op wat meer plaatsen eerst een hechtje moeten leggen. Nu is het materiaal wat krom getrokken, waardoor het aan het eind van de las ook niet meer zo mooi aansloot.

De moeilijkste lassen zullen de "binnen hoeklassen" wel zijn, dat gaat nog van geen meter. Aan alle kanten vielen de gaten erin, terwijl het maar niet aan elkaar wilde vloeien. Ook werd de vlamboog soms even heel helder om daarna weer minder fel te worden. Nog maar eens opnieuw lezen en horen van de specialisten wat er aan de hand kan zijn.

De enige las waar ik tot nu toe redelijk over te spreken ben is de "buiten hoeklas", die is redelijk van uiterlijk, goed egaal door-en-door gelast en die ziet en ook best mooi uit.

Stompe las, nog niet zo mooi Buiten hoeklas, best wel aardig al zeg ik het zelf

Binnenhoeklassen, nog erg slecht

2 opmerkingen:

Edwin zei

De "binnen hoeklassen" vinden wij het mooist, als kunstvorm. Beeldvullende foto van maken en zo kunnen zo aan de muur.

Albert zei

Hallo Leo,

je kan straks met skottelbraaien nog rijk worden een las hier en een las daar en je hebt een kunstwerk.

Groet Albert
we tellen nu de uren

Een reactie posten