zondag 19 juni 2011

Oefenen, blijven oefenen

Twee al wat betere hoeklasjes Vanochtend ben ik bij de buurvrouw even een vijverfilter gaan schoonmaken, daarna ben ik weer wat gaan oefenen met mijn lasapparaat.

Zoals jullie kunnen zien werpen de tips en het lezen van allerlei informatie zijn vruchten af, en zijn de lassen al een stuk beter als de vorige keer.

Ook heb ik op Youtube een hele berg voorbeeldfilmpjes gevonden waar ik een beetje de techniek van kan afkijken. Deze lassen zijn gemaakt met het toevoegen van een beetje materiaal - de vorige keer probeerde ik het zonder toevoeging aan elkaar te laten vloeien - waardoor het deze keer een stuk beter ging.

Vandaag begon als een mindere dag, er hing bewolking en de temperatuur was bijna 10 graden lager dan gisteren, toen werd het ruim 37 graden.

2 opmerkingen:

Thom zei

Dit is een verbetering Leo, maar even heel kort enkele opmerkingen.
Wat ik zie is randinkarteling (stand van de toorts) vooral aan de rechter bovenzijde van de las, aan de linkerkant is de las te hol en in het midden bij de roodbruine kleur is er een tekort aan gasbescherming geweest. Wat ook meedoet bij de beoordeling is de achterzijde van de las. Het blijft spelen met stroomsterkte, het tempo waarin je materiaal en de hoeveelheid materiaal wat je indoopt. Misschien een idee, neem dit en eventueel wat andere werkstukjes over een paar weken mee naar NL, dan zullen we het bespreken, mits je ruimte hebt in je bagage uiteraard.

johan zei

Hallo Leo,Kom regelmatig piepen op uw blog.We hebben veel met elkander gemeen.Ik ben ook 50+ ,hobby elektronica (microcontrollers) (heb trouwens vandaag de nieuwe elektor ontvangen ,dit terzijde).Werk en woon wel nog in Belgie maar hopelijk komt daar in de nabije toekomst verandering in.Ik werk momenteel in de industrie als technieker .Machinebouw enz..Ik las nog regelmatig maar vroeger was dit dagelijks.Heb nog les gegeven .Heb ervaring in rutiel,basis,tig ,mig,autogeen lassen.Fotolas (6G) van stalen en rvs buizen.Ook solderen van zink ,koper ,lood enz...Het lijkt wel een sollicitatie ;-)Heb af en toe les gegeven aan techniekers. Dit maar om te zeggen dat je met uw vragen ook bij me terecht kan.Alternatieve energie lijkt me zeker ook wat en zal ik met passie beoefenen van de zodra we de kans hebben naar Spanje te verhuizen.Cartoons tekenen doe ik ook graag.Jouw lassen zien er al heel behoorlijk uit.Zoals Thom schreef ,stroomsterkte en stand van de elektrode zijn erg belangrijk. Verder vind ik jouw blog leuk om te volgen .Groeten ,Johan

Een reactie posten