zaterdag 11 juni 2011

Lekke band en nog wat gedoe

Nu nog een 7-zitter Extra stoelen eruit reservewiel erin

Een paar dagen geleden hadden we een lekke achterband. Op zich is dat niet heel vervelend, maar er waren wat complicaties.

Officieel is onze auto een 7-zitter. In wat normaal gesproken de kofferbak is zijn bij ons nog twee extra stoelen weggewerkt. Dit zijn geen grote stoelen, maar kunnen gebruikt worden als de 5 normale plaatsen onvoldoende zouden zijn.

Echter, ook deze "luxe" komt met een prijs: Er is geen reservewiel, in plaats daarvan is er een spuitbus speciaal schuim en een kleine compressor waarmee een lekke band gerepareerd zou kunnen worden. Nou, niet dus.

Onze band vertoonde een scheur waardoor plakken onmogelijk was. Nu waren de twee achterbanden al redelijk versleten en ook hier in Spanje moeten twee wielen links en rechts steeds van hetzelfde merk en type zijn waardoor we dus twee banden moesten vervangen.

Ik heb het plakken geprobeerd, maar het is echt een no-good systeem. Resultaat was dat we dus ook niet meer weg konden, ook niet tijdelijk. Gelukkig heeft onze buurman mij en de te vervangen wielen naar een garage gebracht die ons dezelfde dag kon helpen.

Reservewiel past weer in de kofferbak Om het gedoe met de spray niet nog een keer te hoeven doen hebben we gelijk een echt reservewiel laten regelen door die garage, wat we vandaag konden ophalen.

Om te zorgen dat we die dus voortaan bij ons hebben ben ik begonnen met het uitbouwen van de twee extra stoelen zodat het reservewiel weer in de achterbak past. Het is nog niet klaar, maar het begin is er. De komende dagen wordt de binnenkant weer netjes afgewerkt, dan is er niets meer van te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten