woensdag 8 juni 2011

Toys for boys (alweer??)

Mijn nieuwe speeltje Vandaag was een druk dagje. Afgelopen weekend waren we met Edwin en Cokky en Herman en Ingen in Albir. De laatste twee zijn de zus en zwager van Joke.

Zij zijn maandag met ons teruggekomen naar Macisvenda om de laatste paar dagen, voordat ze terug zouden gaan naar Nederland, bij ons te zijn.

Vanochtend kwam het bericht dat er in de loop van de dag een pakje voor mij bezorgd zou worden; we wilden nog wat boodschappen doen; vanmiddag moesten we onze visite naar het vliegveld brengen; ook kon ik nog een gerepareerde keukenmachine aan een Engelsman teruggeven; en vanavond hadden we weer Spaanse les.

Kortom: het was een meer dan goed gevulde dag.

Het pakje was mijn nieuwe lasapparaat dat ik vanmiddag uiteraard even snel moest testen. Met dit toestel kan ik zowel met electroden  alsook met een zeer gecontroleerde vlamboog lassen. Die laatste techniek, TIG genaamd, is zeker niet makkelijk maar door veel oefenen, documentatie van Internet en van een motorliefhebber (Hulzie) die lasser van beroep is en met goede tips van mijn zwager Jaap en vriend Thom (beide ook lassers) gaat het in de toekomst vast lukken.

Van Joke ga ik voor mijn verjaardag een automatische laskap krijgen (ook wel flitskap genaamd). Deze kan je als een soort van carnavalsmasker opzetten (dan lijk ik op Darth Vader) en zodra je begint te lassen wordt het venster in een fractie van een milliseconde donker zodat je ogen tijdens het lassen goed beschermd zijn, terwijl je toch kunt zien wat je doet en beide handen vrij hebt.

Ook moet ik nog achter een fles met beschermingsgas (Argon) met reduceerventiel aan, maar ook dat gaat vast wel lukken.

Agenda voor morgen: klusje ophalen en boodschappen doen.

2 opmerkingen:

JaWi zei

Veel lasplezier!!
Jaap & Willy

Thom & Wilma zei

Leo, ziet er mooi uit, zo te zien ook met voldoende instelmogelijkheden. Nu vooral veel oefenen !!
De klusjes dienen zich waarschijnlijk vanzelf aan.

Een reactie posten