dinsdag 1 februari 2011

Een hele week hobbyen !?

Electronica revival back to my roots Joke is vanaf vandaag een weekje Oma spelen in Woerden. Ik heb haar eind van de middag op het vliegtuig naar Nederland gezet, ze gaat bij haar dochter logeren. Vanuit daar gaat ze uiteraard bij haar zus en zwager op visite en zal ze aan het eind van de week samen met haar moeder weer terugkomen.

Maar, dat is pas over een hele week!

Tot die tijd heb ik nu de gelegenheid om lekker te gaan hobbyen. Het pakje met de bestelde onderdelen bleek vanochtend gewoon op het postkantoor te liggen, wat betekent dat ik direct kon beginnen.

Op internet heb ik een tijdje terug een zelfbouwmodule gevonden die in staat is meetgegevens (van in mijn geval de windmolen) via een (inter)netwerkverbinding te verzenden naar een PC naar keuze. Met de spullen die ik nu heb kan ik dus beginnen een en ander te monteren. De meetmodule zelf moet in elkaar gezet worden, maar ook de programmeeromgeving voor de gebruikte microcontroller kan ik assembleren.

Terwijl ik daar net mee bezig was realiseerde ik me dat ik dit werk, wat ik bij mijn eerste werkgever ook deed, eigenlijk wel heel leuk vind. Ik heb ineens al weer allerlei ideeën in mijn hoofd over wat ik allemaal weer kan gaan oppakken.

Maar eerst ga ik nu alle "goodies" die ik nu in huis heb monteren, daarna zie ik wel verder.

1 opmerking:

JaWi zei

Als de haas van huis is, danst Leo?

Een reactie posten