zaterdag 19 februari 2011

Even geen foto, vanmiddag weer.

Nog even geen foto, we hebben het druk! ;-)

Gisteren stond een beetje in het teken van tegenslag. Na de aanpassing van de laadstroomregelaar heeft het wéér lekker hard gewaaid, maar nu zo hard dat de laadstroomregelaar naar de eeuwige laadstroomregelaarvelden is vertrokken. Veel zwarte aanslag en een brandlucht vertelden al niet veel goeds, hetgeen werd bevestigd door verder onderzoek en metingen.

Het leek wel Domino-D-Day. Als eerste was de laadstroomregelaar overleden, daardoor bleef een dumpload (remweerstand) vrijwel continue aangeschakeld, maar door de 6 wieken 'duwt' de molen wat harder dus remde hij niet goed en zijn ook de dumpweerstanden overleden. Hierdoor werd de molenspanning niet meer begrensd en heeft de elektronica van de laadstroomregelaar het definitieve duwtje over de rand gekregen.

Kortom: het moet anders. Ik heb ondertussen wel een idee hoe, maar dat is wel even wat meer werk dan eerder voorzien. Maar goed, dat houdt me van straat.

Zometeen gaan we samen op pad om een ander projectje op te starten: We gaan het zwembad bijverwarmen met zonne-energie. Hoe we dat gaan doen zullen we binnenkort laten weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten