maandag 21 februari 2011

Wederopbouw

Uitgebrande dumpload van 200 Watt Het 300 Watt alternatief

Nadat afgelopen week een behoorlijke verwoesting heeft plaatsgevonden in en rond de electronica van de windmolen heb ik de scherven bijelkaar geveegd en ben begonnen met het stap voor stap weer herstellen van de schade.

Nu heb ik nooit zo'n moeite om dingen anders te gebruiken dan waarvoor ze bedoeld zijn, dus heb ik redelijk wat ruimte tot improvisatie. Het eerste resultaat is hier zichtbaar.

Op de linker foto staan de uitgebrande, officiële vermogensweerstanden die gebruikt werden als dumpload. Zeg maar, de electrische rem van de molen. Nu zijn dit gewoon 2 hele zware weerstanden, die per stuk 100 Watt aan energie kunnen absorberen. Om ze te vervangen is echter een prijzige grap.

Het alternatief wat ik gebouwd heb is net zo eenvoudig, maar een stuk goedkoper. Ook kan ik bij een eventuele herhaling van de schade een-en-ander makkelijk repareren. De weerstanden zijn vervangen door 6 stuks halogeenlampjes van 50 Watt per stuk, hiermee is de dumpload ook gelijk de helft zwaarder geworden. Binnenkort de testresultaten.

5 opmerkingen:

JaWi zei

Leuke foto van trotse oma met haar eerste kleinzoon..
Nogmaals hartelijk gefeliciteerd allemaal!
Is er met deze naam ook nog een roepnaam?
Geniet er nog lekker van, totdat je weer naar Spanje vertrekt.
Hartelijke groeten,
Jaap & Willy

Joke zei

@JaWi: uit te spreken als "djusiayro"

Richard y Barbra zei

Gefeliciteerd met de geboorte van jullie kleinzoon ! Mooie naam! En de vloer is ook mooi geworden.. Hasta luego, Richard y Barbra

Monique zei

Wat een mooi kindje Joke, het oma-schap staat je goed! Gefeliciteerd.

fotolog Albert & Mara zei

Van harte gefeliciteerd met je kleinzoon Joke
en dat je er nog vele jaren van mag genieten.
Liefs en groetjes
Albert & Mara

Een reactie posten