maandag 28 februari 2011

Velocidad máxima en autovías y autopistas a 110 kilómetros por hora

Los precios de combustibles Als antwoord op de stijgende kosten en de dreiging van een niet zekere olietoevoer vanuit Libië heeft de Spaanse regering besloten met ingang van 7 maart de maximum snelheid op de wegen integraal te verlagen naar 110 km/h.

De reden voor dit besluit ligt in de recente ontwikkelingen in Tunesië, Egypte en nu ook Libië. Het besluit is voor onbepaalde tijd genomen. Tegelijkertijd worden de tarieven van het openbaar vervoer voor de korte en middellange afstand met 5% verlaagd.

La medida, temporal, supondrá un ahorro de 1.560 millones de euros anuales al precio actual del barril, según Industria.- Los billetes de Renfe de cercanías y media distancia bajarán un 5%

La velocidad máxima en todas las autovías y autopistas españolas será a partir del próximo 7 de marzo, y durante un periodo de tiempo indeterminado, de 110 kilómetros por hora, según ha aprobado hoy el Consejo de Ministros.

El vicepresidente primero, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha asegurado que la medida se enmarca en un plan mayor de ahorro energético y, según los datos del Ejecutivo, permitirá un ahorro del 15% en el consumo de gasolina y de un 11% en el de diésel. El uso privado supone el 15% de la energía total que se consume, según el Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía, del Ministerio de Industria. Las medidas ahorrarían al precio actual 1.400 millones de euros en un año por la velocidad y 160 por el aumento del uso de biocarburantes, según Industria.

3 opmerkingen:

Thom & Wilma zei

Ziet er goed uit. Het is jammer dat wij geen fotoxb4s kunnen bijsluiten (althans ik weet niet hoe) anders konden we jou de lamsschouder die Thom gegeten heeft laten zien.
De rest van de dag hebben wij ook niets meer nodig !

Tom zei

Beetje off-topic, maar wat hebben jullie toch een prachtige berg in je uitzicht......wat is het uitzicht vanaf het terras ? Kan je de zee zien ?

On topic; op zich zo gek nog niet die verlaging van de maximum snelheid, de prijs van brandstof is hier in Nederland ook gruwelijk gestegen en het wordt wellicht alleen maar erger :-( Gelukkig ga ik binnenkort 48 kilometer dichter bij mijn werk wonen, kennelijk had ik een voorzienige blik....een half jaar geleden, toen de diesel nog 30 cent per liet goedkoper was.

Groeten,
Tom Schulte,
IT-Beheer,
Stichting Humanitas (Rotterdam)

Leo en Joke zei

@Tom: Nee, de zee hebben we heel bewust gelaten voor waar hij is.

Ons plekje ligt ongeveer 50 km hemelsbreed landinwaarts ten opzichte van Alicante. De reden hiervoor is dat we gekozen hebben om juist het toeristische deel van de kust te ontwijken.

Ons huis ligt op de helling van de berg die je op de foto ziet, het uitzicht vanaf het terras gaat over het zwembad en kijkt uit naar de berg aan de andere kant van de vallei.
Hier: http://leojoke.web-log.nl/stoppen_met_werken/2010/05/rust.html is het uitzicht naar links en tegenover ons te zien.

Een reactie posten