dinsdag 25 oktober 2011

Weer aan het werk?

Nadat we vanochtend vroeg Jermain naar het vliegveld hadden gebracht -de wekker liep om half 6 af-  zijn we direct doorgereden naar het Nederlandse Consulaat in La Nucia. Dit was om daar voor mij een nieuw paspoort op te halen. Het Consulaat was vanaf 08:00 uur open en om kwart over acht waren we daar al.

Een controle-telefoontje gisteren gaf aan dat het klaar lag, dus konden we vandaag mooi dit ritje combineren. Op de terugweg hebben we gelijk boodschappen gedaan en ondanks dat alles waren we vlot -zo rond 10 uur- weer thuis.

Na een snel kopje koffie zijn we gelijk weer aan de slag gegaan. Joke is buiten weer verder gegaan en ik ben naar buren een stukje verderop gegaan. Deze zitten al sinds zondagochtend zonder stroom en omdat hun aansluiting nog een bouwaansluiting betreft komt Iberdrola daar niet eens voor kijken.

Dit komt overigens best vaak voor in Spanje. Huizen worden (vaak illegaal) gebouwd en krijgen daarom  geen officieel energiecontract. De bouwer / makelaar doet bij de oplevering alsof er niets aan de hand is en de nieuwe bewoners betrekken hun droompaleis waar op dat moment het licht gewoon brandt. Echter, zodra er een probleem ontstaat wordt dit ineens een groot probleem. Voor "bouwstroom" geldt namelijk niet de leveringsverplichting zoals die bij normale contracten wel bestaat.

In het geval van deze buren wordt er trouwens wel gewerkt aan het verkrijgen van een officieel contract, maar dat kan nog even duren. In hun geval lijkt de storing in hun toevoerkabel te zitten die hier vaak nog bovengronds gemonteerd zijn.

De gedachte was om met een geleende lange ladder de verbindingen boven in de mast te controleren, maar zoals op de foto te zien is gaat dat niet lukken. Hun bevriende bouwondernemer Jesús kent weer iemand in het dorp die een hoogwerker heeft, dus gaan we vanmiddag een nieuwe poging ondernemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten