maandag 14 juni 2010

We zijn er klaar voor

Hollandsch-vlag


Vanochtend heb ik ongeveer één uur met Iberdrola aan de lijn gehangen om te informeren hoe het ging met onze contractomzetting van 'gewone' stroom naar 'Dag- en Nachtstroom'.


Daar konden ze dus niets van terugvinden, maar ze wilden ons nu wel graag helpen.


Ook hier kennen het systeem van telefonisch contracten afsluiten. Aan het eind van het gesprek, als alle informatie is uitgewisseld, geven ze aan dat ze alles nog eenmaal samenvatten en als ze vragen of dit is wat ik wil, dat ik dan "Ja" moet antwoorden. In een razend tempo (Bert Visscher zou er jaloers op zijn) wordt dan zo´n beetje het hele contract opgelezen, ik kan niet eerlijk zeggen dat ik alles woordelijk verstaan heb. Wel kregen we per direct een Email met de bevestiging van het geheel toegestuurd: het lijkt erop dat alles klopt.


Als nu alles goed gaat krijgen we binnen ongeveer een week een telefoontje om de meter te laten vervangen door een dubbeltarief-exemplaar. Hier heb je 's winters van 10 uur 's avonds tot 12 uur 's middags (14 uur van de dag!) goedkope stroom (5,9 €cent/kWh) , de resterende tijd is het tarief iets hoger dan het huidige. (13,9 vs. 11,6 €cent/kWh)


's Zomers schuift alles een uurtje naar achteren, dus dan is de goedkope stroom van 11 uur 's avonds tot 1 uur 's middags.


Verder hebben we de planten die we van vrienden gekregen hebben vanuit de potten in de volle grond geplaatst en netjes weer het groene grint eromheen gestrooid.


Joke heeft de vlag uitgehangen, dus laat het circus nu maar beginnen. Misschien gaan we wel wat buiten de deur eten, het zal vast erg rustig zijn. We zijn er klaar voor!

2 opmerkingen:

Edwin zei

Hoi Leo, ik heb ook wel eens gezocht naar info over een dubbele meter maar ik kwam er niet uit. Kan je wat uitgebreider uitleggen hoe je dat regelt? Groetjes van Cokky.

Yvonne zei

Hallo Joke en Leo,
Erg leuk om jullie belevenissen te lezen. Wij hebben ruim een jaar in Algueña gewoond en volgens mij wonen jullie daar dichtbij. Wij komen nog vaak in Algueña.
Nu wonen we in Santa Pola.
Groeten Yvonne en Harry.

Een reactie posten