zondag 6 juni 2010

Hij doet het!

Beginnen-met-maaien Na-ongeveer-anderhalf-uur
Vanochtend zijn we weer eens naar een Rastro geweest. Net achter Fortuna richting Murcia is er één waar we nog niet eerder geweest waren. Ik heb daar twee handige dingen weten te bemachtigen: een gehoorbeschermer voor het werken met de bosmaaier en een 'Picoletta'.


Dat lijkt een beetje op een stratenmakershamer, maar dan zonder de hamer. Hij heeft aan twee kanten een beitel. Aan de ene kant loopt het snijvlak van links naar rechts en aan de andere kant loopt hij van boven naar onderen. Tijdens de bouw heb ik de metselaars hem zien gebruiken voor van alles en nog wat, dus wilde ik er ook wel één.


Vanmiddag ben ik voor het eerst met de bosmaaier aan de gang gegaan.
Het eerste begin is toch wat onwennig. Op internet gisteren eerst nog een handleiding gelezen voor het gebruik van bosmaaiers, maar dat is maar een boekje lezen. Het starten geeft toch een beetje het gevoel van een kwajongen met zijn eerste brommer. Het gras tussen de bomen van het bos staat behoorlijk hoog, waardoor het lastig is te zien waar de grotere stenen liggen. Volgens de cursus op internet moet je die vooral niet raken omdat dat nogal een klap kan geven. Nou, dat is bijna gelukt.


Na een halfuurtje oefenen had ik de slag al aardig te pakken en begon het op te schieten. Alles bij elkaar ben ik twee uur en twee tankjes brandstof bezig geweest om het stuk bos (zonder de bomen) te maaien. Je kan goed zien waar ik geweest ben, het is heel erg opgeknapt.


Als we weer een keer bij de Brico zijn toch maar eens kijken of ze ook reserve-messen verkopen. Dit mes heb ik kunnen slijpen (toch een paar steentjes geraakt), maar het is me wel duidelijk dat zo'n mes niet het eeuwige leven heeft.2 opmerkingen:

Monique zei

Ha, kijk je ook uit voor de regenpijpen? Of hebben jullie die niet in Spanje ... Onze buurman was alle pijpen aan zijn loods kwijt toen een hulpje wat fanatiek met de bosmaaier rond had gelopen.
Het zijn ideale dingen hoor, hier wordt hij veel gebruikt!

Alberto zei

Hallo Leo,
mag ik je via deze weg een advies geven over het maaien met een bosmaaier?
Koop een gelaatsbeschermer dat is een plasickap die voor je gezicht komt waardoor de rondvliegende steentjes je gelaat niet kunnen raken. Hier als ik de randen van het weiland maai schieten de stukjes betuwse klei de gekste kanten op.
Zijn die daar niet te koop wij komen 8 juli weer die kant op en wil er gerust één meebrengen
Groet Albert (van Monique uit Beesd)

Een reactie posten