zaterdag 12 juni 2010

Aangeslagen

Wortelschieten Wanneer heeft een woord een positieve lading, en wanneer wordt een woord als negatief ervaren?


Tsja, dat is niet altijd even duidelijk, het moet blijken uit de context waarin het gebruikt wordt.


In dit voorbeeld is het positief: de kleine palmen die we in januari gepoot hebben lijken het goed te doen. In het midden ontstaan steeds weer nieuwe bladeren, terwijl aan de buitenrand onderin er al een randje is afgehaald. Hierdoor lijkt het al steeds meer op een stammetje en daarmee op een boom in wording. Ook de bomen in het bos bij mijn werkhok zien er goed uit en zijn zichtbaar gegroeid.


Aangeslagen kan ook een negatieve lading hebben zoals bij het nogal vage bericht wat wij net ontvingen. Een Engelse buurman (Mac) stopte bij ons huis om te informeren of wij op de hoogte waren van de bijeenkomst die zondagochtend gaat plaatsvinden over het Riegowater. Om 10 uur morgenochtend wordt er in het blauwe sportcomplex bij het medisch centrum gesproken over de toekomst van het Riegowater. Er zijn geruchten dat het misschien wel helemaal wordt afgesloten, ook de rol die van één van de lokale bouwondernemers in deze speelt is niet helemaal duidelijk.


Zoals Leen, een oud-collega van mij, altijd placht te zeggen: "Alle aannames zijn leuk maar vervolgens ook allemaal fout. Eerst maar eens uitzoeken wat er echt aan de hand is, dan verder praten."
We gaan morgen maar eens luisteren wat iedereen te vertellen heeft.Geen opmerkingen:

Een reactie posten