woensdag 2 juni 2010

Afknijpen

Slangenklemmen Vandaag heb ik weer even als tolk mogen optreden voor de Engelsman met het hoge Riegowaterverbruik. De mannen die nu de administratie doen waren erg duidelijk: er was voor deze meter nog nooit eerder betaald, hij stond na 5 jaar gebruik op ruim 3800 m3 wat tegen een tarief van € 0,21 afgerekend moest worden. Om een idee te krijgen: onze meter staat na 5 jaar op 960 m3.


Phil, zo heet de Engelsman, was ondertussen wel wat gaan nadenken over zijn waterverbruik. Hij heeft twee bevloeiingscomputers voor zijn planten en bomen. Beide stonden ze ingesteld op 2 uur per dag waarbij ze na elkaar open gaan. De man die het zwembadonderhoud doet gebruikt ook Riegowater om het zwembad bij te vullen. De bevloeiingsleidingen die langs alle planten en bomen lopen liggen onder het grint en zijn nog nooit gecontroleerd op losse koppelingen of lekkages. Waarom zou hij ook, hij gebruikt het huis toch maar een paar weken per jaar als vakantiewoning.


Vandaag was hij er mee bezig geweest. Hij wilde de timers zodanig instellen dat ze nog maar één uur per 4 dagen open zouden gaan. Men had hem verteld dat bomen eigenlijk na het eerste jaar geen water meer nodig hebben, en alleen bloeiende struiken vaak en regelmatig water nodig hebben.


Bij het testen van de nieuwe instellingen vond hij het vreemd dat bij de struiken aan de voorzijde van de tuin geen water uit de daar aangelegde slang kwam, misschien toch een lek?
Daar moest hij toch maar eens naar kijken, zo dacht hij hardop....


In een boek over tuinieren in Spanje wat we een tijdje van de buren hebben kunnen lenen, notabene geschreven door een Engels echtpaar, staat het nadrukkelijke advies vooral toch regelmatig de bevloeiingsleidingen op lekkages te controleren.


Joke maakt zo'n tweemaal per week een rondje langs onze leidingen. Vrijwel iedere keer als ze dat doet vindt ze wel een losgeschoten koppeling, soms wel twee! We hadden als voorbereiding al eens een hele zak slangenklemmen gekocht bij Ivan, maar daar waren we ondertussen al doorheen. Vandaag hebben we dus maar weer een nieuwe voorraad gehaald en ja,  ook vandaag was er weer een nieuw lek om te dichten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten