zondag 27 juni 2010

Paniek

BBC Gisteravond, vlak voordat we zouden gaan eten, ging de telefoon. Het Engelse echtpaar waar ik al eerder de poort gerepareerd had hing aan de lijn. De televisie deed het niet meer, en de zoon en schoondochter waren over uit Engeland en of ik misschien naar hun satellietinstallatie kon kijken.


Nu, dat wilde ik wel maar niet direct, we stonden immers op het punt om weg te gaan. Ik vroeg of zondagochtend ook zou mogen? Nou dat was goed.


Jermain, die natuurlijk maar de helft van het gesprek gehoord had, sloeg direct de spijker op zijn kop. Omdat hij precies weet welke wedstrijden wanneer gespeeld worden wist hij dat zondagochtend (nog) goed was, omdat de MOTD (Match Of The Day) pas om 4 uur 's middags gespeeld zou worden. Om die tijd speelt Engeland namelijk tegen Duitsland en dat is wat ze wilden zien!


Vanochtend, dus voordat we naar de markt in Santomera zijn geweest, ben ik bij ze langs gegaan. Wat bleek er aan de hand te zijn: ze hadden een nieuwe, grote flatscreen gekocht. Om die aan de muur te hangen stond de installatie in de weg en hadden ze die dus even afgekoppeld en opzij gezet. Toen de televisie hing wilden ze alles weer terugzetten maar wisten ze niet goed meer welk kabeltje waarin gezeten had.


Als extraatje was de zoon begonnen met alle coaxpluggen er opnieuw aan te zetten; de vader had het tweede satellietkaartje samen met het eerste kaartje tegelijk in één slot van de ontvanger gestopt. Toen dat allemaal niet hielp heeft de zoon ook de ontvangstkop (LNB) van de schotel gehaald en een andere gemonteerd. Dat hielp natuurlijk allemaal niet dus was de oorspronkelijke kop weer teruggezet, hij was uiteraard niet zeker of die nu wel weer goed stond afgesteld...


Kortom: een leuk klusje. Door bij de kop te beginnen en vervolgens stap voor stap de zaken weer aan te sluiten en de instellingen van de satellietbox weer goed te zetten hadden ze twee uur later weer beeld en hoeven ze niet met de hele familie de pub in om daar te gaan kijken. Ze waren toch wel erg blij dat ik op zondagochtend dit alles weer in orde wilde maken. En dat, terwijl ik helemaal geen voetbalfan ben.1 opmerking:

fotolog Albert & Mara zei

Onvoorstelbaar hoe "dom" sommige mensen kunnen zijn!
Wat een geluk dat jij in de buurt woont en ze GRATIS
hebt kunnen helpen.
Het waren dus Engelsen? Blankenstein Satelite aan de
Costa del Sol kan je hele verhalen vertellen over
zulke figuren, maar daar kost het geld als er een
monteur komt voorrijden en het uiteindelijk je
eigen fout is.

Een reactie posten