maandag 21 juni 2010

Meten is weten!

Zonne-energie-zelf-gemeten Tussen de bedrijven van de verhuizing door was er ook nog tijd gevonden om bij Conrad.nl wat spulletjes te bestellen. Één van de artikelen was een gereviseerde kWh-meter voor maar € 14,99. Er staat duidelijk bij dat het gereviseerde exemplaren betreft, maar in de recensies kwamen ze goed uit de bus, klanten waren tevreden. Wij hebben er dus ook één besteld om als opbrengstmeter van de zonnepanelen te gebruiken. Ons exemplaar zag er werkelijk erg netjes uit, eigenlijk kon je alleen aan de schroefjes en de tellerstand zien dat hij gebruikt was.


Deze teller van het merk AEG laat zich eenvoudig openen en voor iemand die regelmatig/vaak met Meccano gespeeld heeft (zoals ik) was het eenvoudig om de teller weer op nul te zetten. Nu kunnen we dus af-en-toe kijken hoeveel kWh onze panelen al hebben opgebracht.  Dit in combinatie met de dag- en nachtstroom die we nu van Iberdrola hebben moet het helemaal goed komen.


Zoals op de foto te zien is zijn de eerste beetjes geteld, we zijn benieuwd wat het resultaat van een hele dag zal zijn.Geen opmerkingen:

Een reactie posten