maandag 29 maart 2010

Lok-Tieten

Spaans_vuurVoordat ik donderdag voor een kort bezoek naar Nederland vertrok werden ze ons al aangeraden: Lok-Tieten. Onze reactie was: "Wat zedde gij nou??" Waarop de man rustig maar gedecideerd zijn advies herhaalde: Lok-Tieten moesten we hebben.



En nu, één dag nadat ik terug ben gekomen -ditmaal bij Ivan van de Ferreteria- werden ze ons alweer aangeraden. Ook voor dit klusje bestond maar één goed middel: "Lok-Tieten"!



Het korte bezoek aan Nederland was zinvol maar niet spectaculair. In iedere ruimte van ons huis in Tiel lagen maar 2 dode vliegen, die heb ik vrijdag dus opgeruimd, maar verder was er echt niets te doen. Ik heb 's middags nog wat boodschappen gedaan om de rest van het weekend door te komen en ook de kachel opgestookt. Verder ben ik door Thom en Wilma 's avonds onthaald op een heerlijke maaltijd bij "De Lachende Gans". Tot zover de vrijdag.



Zaterdag moest het dan gaan gebeuren, het huis stond "open" en de vrijblijvende bezichtigingen in het kader van "De NVM Open Huizendag" konden beginnen. Om een lang verhaal kort te maken, ik heb enorm kunnen oefenen met het flipperkastprogramma op de in de haast -via Marktplaats- aangeschafte laptop. Er is niemand geweest, maar als troost, dat is ook dit keer weer bij veel huizen het geval geweest.



Ik hoor jullie denken: Alweer een laptop via Marktplaats? Ja, ik had het namelijk mooi uitgekiend. Ik vloog donderdag van Alicante naar Rotterdam, en zou daar opgehaald worden door Wil en Jaap. 's Avonds bleef ik daar ook slapen om vrijdag met het openaar vervoer naar Tiel te gaan.



Wat was nu het geval? Er stonden op Marktplaats 2 Dell laptops in Rotterdam te koop: ééntje met een klein probleem en de tweede was vanwege aanschaf van een Apple overcompleet maar daar stond Linux ipv Windows. Uiteindelijk werd mijn bod op de laatste geaccepteerd. Wat weer mooi uitkwam, want het adres waar hij opgehaald moest worden was ongeveer maar 1,5 km bij Wil en Jaap vandaan.



Thom en Wilma hebben vrijdag een XP installatiedisk meegebracht die ik 's avonds geinstalleerd heb. Zodoende kon ik (de hele) zaterdag op de flipperkast oefenen. :-(



Hoe zit dat nu met die Lok-Tieten?
Nou, de Spaanse taal is redelijk fonetisch, je schrijft het bijna altijd zoals het klinkt. Omgekeerd doen ze dat dus ook, ze spreken het uit zoals het geschreven staat, op die manier zijn de Lok-Tieten ontstaan als advies waarmee we iets moesten vastplakken.



Download Lok Tieten



1 opmerking:

Thom zei

Lachen hoor die Lok-Tieten!!

Een reactie posten