dinsdag 23 maart 2010

Rib uit ons lijf

WegenbelastingVandaag stond in het teken van de belastingen. Vanochtend zijn we naar het gemeentekantoor in Abanilla geweest om te kijken hoe groot de schade zou zijn.



Voor het huis moeten we over vorig jaar OZB (hier heet het IBI) betalen. Omdat we vorig jaar nog geen Resident waren moeten we ook nog een soort van huurwaardeforfait afdragen.



Dit betalen kon echter nog niet omdat het huis pas in september opgenomen is in het Catastro en de aanslagen nog niet in het systeem stonden. We kregen het advies om over een paar maanden nog maar eens terug te komen.



Het tweede onderdeel van onze expeditie betrof de wegenbelasting. De Touran heeft een gewicht van 1514 kg, maar hier in Spanje gaat de wegenbelasting naar motorvermogen. En dat is dan niet het opgegeven motorvermogen in PK, maar een berekend fiscaal vermogen aan de hand van de cilinderinhoud, het aantal cylinders en de gebruikte brandstof. Met de berekende waarde van 12,89 vallen we met onze VW net in de dure categorie van 12 tot 15,99. Het jaarbedrag voor 2010 bedraagt € 111,51.



Nou, als we een weekje zuinig aan doen kan bruin dat wel trekken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten