dinsdag 9 maart 2010

Alle gaten zitten vol

9groepenverdeeldoverdrieaardlekschaVandaag stond in het teken van alweer een groepenkast. Bij dit exemplaar was er destijds helemaal geen hoofdschakelaar geplaatst, ook waren de aanwezige groepen allemaal aangesloten op één aardlekschakelaar. In de praktijk betekende dit dat de optelsom van alle kleine -op zich onschuldige- aardlekstroompjes samen er toe leidt dat regelmatig de enige aardlekschakelaar er uit gaat waardoor je in het donker zit. Af-en-toe is dat niet erg, maar als het soms wel twee keer per dag gebeurt dan wordt het toch minder plezierig.



Nu is de installatie compleet. Er is in de daarvoor bedoelde ruimte een hoofdschakelaar geplaatst en de aanwezige groepen zijn verdeeld over meerdere aparte groepenschakelaars. Deze zijn op hun beurt verdeeld over drie aparte aardlekschakelaars waardoor het onterecht uitschakelen niet meer (zo vaak) zal optreden. Nu is alle ruimte in de groepenkast nuttig gebruikt. Door de uitbreidingen van de afgelopen jaren hebben alle schakelaars wel een ander merk en kleur, maar technisch is het in orde.



Ivan van de ferreteria in Frailles had alle benodigde spulletjes op voorraad, dus met een paar uur klussen met de nodige lekkere kopjes koffie tussendoor is ook deze dag weer nuttig besteed. Nu onze eigen klussen rondom huis beginnen af te nemen is het leuk om dit soort klussen bij anderen te doen. Zou dit mijn toekomstige dagbesteding kunnen zijn?

"Alle aardlekken ken je door Leo laten checken! "



Joke vond mijn afwezigheid ook wel een keer leuk, zij is fluitend in en om het huis bezig geweest.



1 opmerking:

Anonymous zei

Nou, er lezen zat mensen het log, dus ze weten je te vinden!!
En vergeet de mond-op-mond reclame niet..
En dit heb je toch altijd graag gedaan?
Groetjes en klus ze! ;-)
Willy

Een reactie posten