zondag 11 april 2010

Een lang weekend

RommelVroeger moest ik vooral in het weekend knutselen, of 's avonds na het eten natuurlijk. Nu ben ik al een paar dagen -bijna onafgebroken- bezig met het verkrijgen van toegang tot het bij ons geïnstalleerde alarm, wat een behoorlijk hindernisbaan blijkt te zijn. Eerst ontbrak de software om met het alarm te kunnen "praten". Vervolgens bleek er een speciale interfacekabel voor nodig te zijn.



Nu, dat laatste deed mijn bloed weer kriebelen, in een vorig leven -toen ik bij MAI / TekServ werkte- was dat één van mijn specialiteiten. Machines van verschillende origine met elkaar laten praten en dan de bekabeling uitzoeken. De kabel is ondertussen gelukt en er zijn op het web ook al een paar anderen blij mee gemaakt. Het rode lampje wat bleef knipperen bleek aan te geven dat er een interne technische storing was, in ons geval bleek de noodstroomaccu niet meer goed. Deze komt komende week via "Plan B", Ivan van de ferreteria, naar ons toe. 



Maar nog is de race niet gelopen. Er blijken veel verschillende versies van dit model in omloop te zijn, waardoor een wat oudere versie software noodzakelijk is. De stelling van vandaag is: "Wat Internet u biedt, haal dat vooral ergens anders niet."



Kortom, ook die oude versie is "via via" gevonden, maar zelfs nu is de top nog niet bereikt. Het blijkt dat je bij de oudere versie, het alarm -wat wij hebben- niet zodanig kunt instellen dat hij gaat verbinden met de verschillende contact- en bewegingssensors. Hiervoor is weer een aparte programmeerbox nodig. Ook die is ondertussen gevonden, -wederom via marktplaats-, deze komt eind mei met kennissen mee naar Spanje.



Waarom vertel ik dit allemaal? Omdat Joke met lede ogen en veel geduld! heeft moeten aanzien dat we al een paar dagen niet echt aan tafel hebben kunnen eten omdat hij helemaal vol ligt met computers, voedingen, kabels, het alarmsysteem, de sensors, metertjes en zo verder. Het weekend duurt nu al bijna een week, het wordt tijd dat ik eens wat ga opruimen geloof ik.



Agenda voor vandaag: Vanochtend eerst naar de nieuwe (rommel)markt in Cañada La Leña, daarna opruimen.



3 opmerkingen:

Job zei

Leo, koop een hond dan heb je direct alarm in huis en je kunt dan ook nog gezellig met Joke een grote wandeling maken. Twee vliegen in één klap.

Jermain zei

Ouwe tweakert ;)

fotolog Albert & Mara vanuit Andalucia zei

Leo je schrijft: "dat we al een paar dagen niet echt aan tafel hebben kunnen eten".
Ik ben met een INDO (rocker) getrouwd en had al gauw in de gaten dat in de familie
van Albert het heel normaal was en is, lekker eten met je bord op schoot.
Salu2
Mara

Een reactie posten