maandag 5 april 2010

Pasen weer voorbij

Vijgenboom_3 Ook in Spanje is het paasvakantie. Vorige week woensdag kwamen we Katja en Patrick tegen (in hun B&B logeerden we vorig jaar), die met hun zoon en andere kinderen al muziekmakend door de straten van Hondon de las Nieves liepen en daarmee het begin van de paasvakantie inluidden.
Over de Semana Santa activiteiten in de vorige week hadden we in de aangrenzende dorpen wel wat informatie gevonden, maar het is er niet van gekomen om hier naar te gaan kijken.
Als je op diverse web-logs foto’s ziet van de verschillende processies, ziet het er  indrukwekkend uit en denk ik zeker dat we volgend jaar ook maar eens moeten gaan kijken.In onze regio wordt niet aan tweede paasdag gedaan. Dat betekent dat wij vanmorgen gewoon even naar de markt konden voor wat fruit en ons kopje koffie in bar Javi. Het was duidelijk merkbaar dat het door de paasvakantie drukker was dan andere maandagen. Ook stonden er meer kramen, zelfs met kleding en tassen. Het was vandaag een koude dag, de maximum temperatuur werd 16,6 graden met maar erg weinig zon. Daardoor hebben we vandaag weer eens meer binnen gedaan in plaats van buiten. Ook zijn we weer een keertje gaan eten bij Casa Galiana waar het binnen onder de terrasverwarming aangenaam warm was.Geen opmerkingen:

Een reactie posten