vrijdag 30 april 2010

Een heuse projectenorganisatie

DecontourenzijnalzichtbaarGisteren zijn we teruggekomen van ons bezoek aan de moeder en tante van Joke in Torremolinos, maar we zijn niet met lege handen teruggekomen.



Voordat we vertrokken waren we al in contact gekomen met mensen die -tot hun grote spijt- geen toestemming kregen van de eigenaar van het huis wat ze huurden om een zonne-energie-installatie te plaatsen. Deze hadden ze nieuw meegebracht uit Nederland maar daar hadden ze nu dus geen toepassing meer voor. Tijdens ons verblijf in Torremolinos zijn we het eens geworden over de prijs en hebben we afgesproken dat we de spullen gisterenmiddag op onze terugweg zouden komen ophalen.



Nu zijn we dus terug op ons eigen stekkie waar Bernd al begonnen is met het buitengebeuren. Hier zijn de eerste bewegingen al een beetje zichtbaar. Al het werk wat tot nu toe al gedaan is zit hoofdzakelijk in en onder de grond. De bestaande muur moest namelijk flink verstevigd worden wilde hij het te bouwen huisje kunnen dragen. Waar nodig is ruim een halve meter diepe fundering aangebracht en die is nu dus bijna klaar, vanaf volgende week zal er snel meer te zien zijn.



Waar mogelijk en nodig zal ik Bernd zoveel mogelijk helpen, maar voor het echte bouwen brengt hij ook nog twee Spaanse voormalig collega's mee die komen helpen. Dat komt mooi uit, want dan kan ik me ook nog bezighouden met het bouwen van het frame om de zonnepanelen te plaatsen. Ze komen in de boomgaard waar ook het pomphuis voor de drinkwaterpomp staat. In dat zelfde huisje ga ik de inverter plaatsen die de opgewekte stroom terug gaat leveren aan het Spaanse lichtnet.



Een derde project wat op stapel staat is het plaatsen van een dubbele wastafel bij ons in de badkamer, het was de bedoeling om ook daarmee volgende week te beginnen, maar of dat gaat lukken???



Geen opmerkingen:

Een reactie posten