zondag 18 april 2010

Het eerste rijtje

RijtjeHet was droog en niet te warm, dus prima weer om in de tuin te werken. We hebben het eerste deel van de cipressen erin staan. We hebben de lijn uitgezet, en morgen -nadat we naar de markt geweest zijn- zetten we de tweede helft erin. Doordat er in de hoek een massief blok graniet ligt hebben we de hoek afgesneden en dus wat boompjes over. Die gaan we gebruiken om de grote, Engelse satellietschotel een beetje uit het zicht te zetten.De weersverwachting voor dinsdag is beter, dus staat er in mijn planning om dan het werkhok te gaan schilderen. Het wordt mosterdgeel met een witte rand om de ramen en de deur. Dit zijn -ook voor deze streek- typsch Spaanse kleuren die veel gebruikt worden.Als knutseltje tussendoor ben ik een schemerschakelaar aan het maken. We hebben nu weer een sensorlamp defect (de zoveelste!), dus dat beginnen we een beetje zat te worden. Ik heb met wat bij elkaar gesprokkelde oude onderdelen een werkende schakelaar gemaakt die ik in een kabeldoos ga inbouwen en bij de buitenlamp van het werkhok ga plaatsen. Als die dan goed bevalt maak ik er nog een voor de lampen bij de poort en bij de carport.Download hier het schema van mijn schemerschakelaar voor 230 Volt met relaisuitgang2 opmerkingen:

Thom & Wilma zei

Tip van een klusser : boor een gaatje van ca. 3mm aan de onderkant van de sensorlamp. Wellicht is dan het euvel verholpen.

fotolog Albert & Mara zei

Dat ziet er goed uit dit rijtje cipressen. We vragen ons alleen af hoe dat nu met het bevloeien zit. Hebben jullie een eigen bron op het erf? O.T. We zijn terug in Nederland en hadden zowel gisteren als vandaag twee prachtige dagen aan de Costa del Veluwemeer.
Vanuit onze "dolfijne" stad
un saludo cordial
de Albert y Mara

Een reactie posten