Na vanochtend eerst naar de markt geweest te zijn om fruit te kopen zijn we aansluitend verder gegaan met het planten van de cipressen.
Nu was het in het ochtendzonnetje erg lekker, de temperatuur ging zachtjes aan richting de 20 graden, dus daar was niks mis mee. Om een uur of twaalf werd het echter menens. De zon ging toen echt schijnen, en met een UV-index tussen de 7 en 9 is het dan ineens een stuk minder lekker. Ik moet nog steeds zo'n strooien hoed kopen, maar omdat ik die nog niet heb werd het serieus tijd om de zon uit te gaan.
Na de late lunch, gewoon boterhammen met kaas en worst en een glas melk, zijn we weer verder gegaan. Nu de bomen in de grond stonden wilden we ook gelijk de bevloeiing in orde maken. De spullen hiervoor hadden we al gekocht, wel moest er een uitbreiding op de watervoorziening komen zodat de tweede bevloeiingscomputer een plaatsje kon krijgen.
Omdat we tegenwoordig weten waar de hoofdkranen zitten van het Riego-water kon het dit keer zonder waterballet gedaan worden. Het begint al behoorlijk op een openlucht machinekamer te lijken.
Het Riego-water is een separaat waterleidingnet naast het drinkwaterleidingnet. Wij hebben geen aansluiting op het drinkwater, maar omdat alle kavels hier vroeger (en met onze amandelbomen nog steeds) voor landbouwdoeleinden gebruikt werden hebben ze wel allemaal een aansluiting op het Riegowater. Dit water komt -net als het drinkwater- uit spaarbekkens in de bergen, maar wordt ongezuiverd, ongefilterd en zonder chloor verspreid naar de landerijen. Het verbruik wordt middels individuele watermeters bijgehouden en netjes per kwartaal afgerekend. Omdat water een schaars goedje is in Spanje moet er voor betaald worden, wel ligt de prijs een stuk lager als die van drinkwater.
1 opmerking:
Dat is een klip klare uitleg over het water dat jullie gebruiken voor de cipressen. We hadden het dus "bijna" goed.
Vanaf de Costa del Veluwemeer waar het volop lente is en de zon uitbundig schijnt, un saludo cordial de Albert y Mara
Een reactie posten