dinsdag 6 april 2010

Plan B

Waren we vorig jaar nog wel eens verbaasd over het feit dat een winkel niet op het adres zat, zoals vermeld in de “paginas amarillas” of dat de straatnaam niet klopte,  we zijn daar ondertussen wel aan gewend. We weten nu, dat het verstandig is altijd een plan B achter de hand te hebben. Zo gingen we vanmorgen als één van de boodschappen op zoek naar een accu voor in het alarmsysteem. We gingen op stap met drie adressen, je kunt maar voorbereid zijn. Winkel 1 had alle rolluiken naar beneden, winkel 2 had alle rolluiken naar beneden, en ja hoor winkel 3 had de rolluiken naar beneden.  We weten niet of de zaken echt niet meer bestaan of dat er toch een bijzondere (feest)dag was, zoals we hoorden toch in Murcia het geval was, IKEA bleek zelfs dicht te zijn.

Op de terugweg nog een aantal andere winkels binnen gegaan, die allemaal - heel vriendelijk - ons wilden helpen door de accu te bestellen.Plan B in dit soort situaties is de alom geprezen ferreteria van vader en zoon Galiana in Hondon de las Frailles, die wij in de wandelgangen “Iwan” noemen. Zo heet de zoon ook echt.
Ze hebben bijna alles en als ze het niet hebben dan wordt het voor je besteld. De accu is daar nu besteld, zodat Leo weer verder kan met het inwendige van het apparaat.
Ook een verschil met het vorige jaar is, dat we nu meer mensen kennen en ze komen allemaal bij Iwan. Zo was daar vanmiddag tegelijk met ons: Aart, Remko, John de “Minidigger” en maakten we ook nog een praatje.

Kortom, we raken al aardig gewend.

Testopstelling_2.Geen opmerkingen:

Een reactie posten