vrijdag 9 april 2010

Zo groen als ..........

GroengrintIn de Nederlandse taal bestaan veel spreekwoorden en uitdrukkingen over groen. Zo groen als gras. Het groene hart van Nederland. Een groene golf. Een groene haring eten. Een groene kaart. Iemand het groene licht geven. Groene vingers hebben. Een groentje zijn. Hij zat aan haar groene zijde. Het gras bij de buren is altijd groener. En zo zijn er misschien nog wel veel meer.



Nu, vandaag hebben we een stukje Nederland naar hier gehaald, maar dan wel op zijn Spaans. Groen gras groeit hier niet, veel te warm en veel te droog, daarom doen ze hier alles met grint.



Vandaag hebben we de plantenbak van 2 x 2 meter afgemaakt en ook het perkje rond de rozen een spreekwoordelijk Nederlands kleurtje gegeven. in Tiel hadden we de Grote Brugse Grintweg, hier breek je je nek over de grintgroothandels. Je kunt hier kiezen uit zo'n beetje alle kleuren behalve blauw, en wij hebben -dat is ondertussen wel duidelijk- voor groen gekozen.



Anti-worteldoek hebben we groot ingekocht, gelijk maar een rol van 100 meter, en in plaats van zelf zakjes grint van 20 kilo bij de Brico te gaan halen hebben we een ton groen grint laten bezorgen. Met het worteldoek hebben we de bodem van de plantenbak bekleed en hem vervolgens met groen grint gevuld. Ook rond de rozen is het nu groen gekleurd.



Gisteren hebben we een keer niet gelogd, toen was het precies één jaar geleden dat we bij de notaris zaten om te tekenen voor de overdracht. Als we nog terugdenken aan hoeveel er dit afgelopen jaar allemaal gebeurd en vooral gedaan is, worden we acuut moe. We hebben flink ons best gedaan, zo vinden we zelf.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten