dinsdag 13 april 2010

Bewolkte dag en herinneringen uit de oude doos

Uitzichtopzondag



Zondag was het een prima dag, op weg naar het marktje hadden we een prachtig uitzicht over de aangrenzende vallei. Het marktje zelf stelde niet veel voor, maar het is altijd een mooi excuus om er even uit te gaan. Gisteren hebben we eigenlijk ook nog een beetje weekend gehouden, wel zijn we er op uit gegaan om een hapje te eten.



BusinessbasicuitvervlogeVandaag werden we wakker met regen, ook gisteravond regende het al. Het lijkt een grauwe dag te blijven. Niet erg, dan is er altijd nog de computer waar je achter kunt kruipen. Joke kreeg gisteren zelfs ook even de smaak te pakken. Samen hebben we een routine gemaakt om de toegangscode van een alarm te achterhalen mocht je die eventueel niet weten. Hiervoor zijn wel veel herinneringen uit de oude doos bij mij naar boven gekomen. We hebben zelfs BBx/5 weer geïnstalleerd, deze Basic variant gebruikte ik in de jaren 80-90 bij mijn tweede werkgever, MAI/TekServ.



Het was flink zoeken, maar het is gelukt om een programmaatje te schrijven wat één voor één de codes afvraagt bij het alarm en een seintje geeft wanneer de goede code gevonden is. Het lastigste was het achterhalen en genereren van de gebruikte checksum. Joke heeft een speciale manier om naar getallen kijken waardoor we er uiteindelijk doorheen zijn gebroken.



Agenda voor de rest van de dag: Verder uitzoeken hoe de belastingaangifte hier in zijn werk gaat. Joke heeft al heel veel gevonden, mogelijk gaan we deze week eens op pad naar het belastingkantoor.



Bewolktedag



Geen opmerkingen:

Een reactie posten