zaterdag 13 augustus 2011

Vuurwerk

Waarschuwing voor stokken die uit de lucht kunnen vallen Elche by night Vuurwerk boven Elche

Zaterdag hebben we (alweer) een tijdje amandelen lopen tikken, maar het pellen en uitsorteren moest even wachten.

Joke had als lid van de "Asociacixf3n de Mujeres para el Progreso de Macisvenda" een lunch met alle vrouwen die lid zijn uit het dorp en ik had daarom een middagje vrij. Tijdens de eerste werkzaamheden om de laptop weer tot leven te wekken was het vrij laat geworden, dus vond ik dat ik gistermiddag mocht uitrusten. (Sixebsta-time!)

Op de agenda stond het 's avonds bezoeken van het grootste vuurwerk van Spanje, dat wordt jaarlijks in Elche gehouden en gisteravond was het weer zover. Vorig jaar zijn we niet gaan kijken omdat het toen met bakken uit de hemel kwam, maar dit jaar was het heerlijk weer en daardoor ook beregezellig in de stad.

We zijn er begin van de avond naartoe gegaan en konden toen nog redelijk in het centrum parkeren, iets wat, toen we rond middernacht Elche weer verlieten, nagenoeg onmogelijk geworden was. Omdat we er dus wat vroeger waren hebben we door de oude stad gewandeld en op een terrasje nog wat gedronken, ook hebben we bij een volgend tentje een lekker ijsje gegeten.

Om kwart over 11 zou het beginnen en dat was te zien. Tegen tien uur al begonnen steeds meer mensen richting xe9xe9n van de bruggen in de stad te lopen want daar zou je het beste zicht hebben. Wij hebben ons bij de mensen gevoegd om van een prachtig schouwspel te gaan genieten.

Zoals wel vaker met vuurwerk in Spanje waren de klappen weer "ongehoord", het lijkt ons sterk dat iemand in Nederland een vergunning voor zoveel geweld zou krijgen.

Agenda voor zondag: Veel amandelen oogsten (we liggen achter op schema) en op de Middeleeuwse markt in Nieves gaan kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten