vrijdag 19 augustus 2011

Opbrengst?

Verkoop vanuit de auto Zelf betrokken bij het wegen Contant afrekenen

Gisteren hebben we -voordat we Joke's moeder gingen ophalen van het vliegveld- tijdens een rondje door het dorp een opkoper aangesproken om onze amandeloogst van dit jaar te verkopen.

De prijs was goed (in ieder geval veel beter dan twee jaar geleden) dus kregen we zakken mee waar we ze in konden doen. Vandaag zou hij weer de hele dag in het dorp zijn dus konden we hem bellen om ze bij hem te brengen.

Wij hadden ze in 5 zakken zitten die niet helemaal vol waren, anders konden wij ze niet de auto intillen. Met zijn hulp hebben we twee zakken afgevuld en een derde zak halfvol gelaten. We hadden uiteindelijk een zak van 43, 46 en xe9xe9n van 22 kilo, dus 121 kilo totaal. 

Als verkoper wordt je betrokken bij het wegen, zodat je kan zien dat er geen truukjes uitgehaald worden. Hij leest dan samen met mij de balans af en noteert de gewichten. Onder toeziend oog van Ma Haas moet ik van de opkoper de optelsom nog even narekenen en wordt ook het totaalbedrag uitgerekend.

Dit jaar was de prijs x80 0,62 per kilo (zonder papieren) en dat was meer dan de x80 0,46 van twee jaar terug. Wij zien het meer als tuinonderhoud dan als commercixeble activiteit, want een week in de hitte werken (plukken, pellen, drogen) met zijn tweexebn voor x80 75,-  daarvan wordt je niet echt heel enthousiast.

Wij vinden het vooral leuk om ook op deze manier weer contact met de lokale bevolking en hun cultuur te hebben.

4 opmerkingen:

Monique zei

Ha, you're right ;-) Eindelijk maar eens een goeie Hollander!

Albert & Mara fotolog zei

Dat ziet er gewoon schitterend uit en .......... nooit meer schilderen.

Anne zei

Tjonge. Amandelboer hoef je dus niet te worden in Spanje.
Nou ja, je kan er weer een paar heerlijke menu's del dia voor kopen.

cheap vps zei

Thanks for helping out, wonderful info . unmetered vps | vps hosting |

Een reactie posten