vrijdag 5 augustus 2011

Vliegboot

Amfibie-vliegtuig boven Macisvenda
Vanochtend om tien voor elf kwam dit twee-motorig amfibie(?)-vliegtuig redelijk laag overvliegen. Geen idee wat hij aan het doen was, misschien was hij op zoek naar water om op te landen??  Nou, dat vindt hij niet hier in de buurt.

Hoewel het volgens de weersverwachting warm gaat worden, wil ik vandaag een begin maken met de tuinversieringen. Ook kunnen we rond 12 uur bij Ivan de nieuwe rollers voor de schuifdeuren in de slaapkamer ophalen.

7 opmerkingen:

Johan zei

Heb met Cor tig meter 16 mm zwarte slang op 2 pallets in een cirkel van binnen naar buiten gemaakt en een klein pompje erop gezet. Er kwam inderdaad (in het voorjaar) warm water van ruim 45 graden uit. Maar de capaciteit was veel te laag om zo'n grote hoeveelheid water van het zwembad op te warmen. Zit er aan te denken om een buizenconstructie te maken en op het dak van de overkapping te maken, daar brand lekker de zon op.

JaWi zei

Ach, anders kan het nog een plantenbak, opvang regenwater of iets dergelijks worden?
We gaan het beleven!
Suc6 met het project in ieder geval.
Jaap & Willy

Edwin zei

Hoi Leo, voordat je de schotel gaat plaatsen is het toch ook te berekenen:

Stel dat in jullie zwembad ca. 100 m3 water zit. Stel dat je het water met 5 graden wil verwarmen dan zou je volgens mij 500.000 kcal warmte moeten toevoegen. 1 calorie = 4,1868 joule, dus heb je 2.093.400.000 joule nodig om de gewenste verwarming tot stand te brengen. 1kWh is 3,6 miljoen joule. Mijn conclusie is dan dat je 581,5 kWh moet toevoegen. Met een warmtewisselaar van 9kW, is het water dus in ca.65 uur warm. Trekt de windmolen dat een beetje? O ja, je hebt natuurlijk ook warmteverlies. Dat ben ik nog vergeten te berekenen. Zoxb4n berekening is toch ook met de stralingswarmte van de zon te maken? Ik zag dat er vandaag bij jou in de buurt maximaal 700 Watt per m2 was ingestraald. (zoxb4n stralingsmeter wil ik nog eens aanschaffen voor het weerstation) Wat denk jij van deze berekening?

Monique zei

Even later kwam een dergelijk toestel over, maar dan in het grijs. Ook gezien?

Edwin en Cokky zei

Bosbrand?

Monique zei

Hebben wij ons ook al afgevraagd, maar niks meer over gehoord verder.

Thom & Wilma zei

Dit is een Canadair. Die worden ingezet voor het blussen van branden. 2 jaar geleden hebben wij een spektakel meegemaakt in de buurt van Frejus, waarbij deze vliegtuigen, weliswaar een ouder type, royaal werden ingezet. Dat was nodig ook.

Een reactie posten