donderdag 11 augustus 2011

Naar de film

Cinesa bioscoop in Nueva Condomina Vandaag hebben we een begin gemaakt met het op ambachtelijke wijze oogsten van onze amandelen.

Netten onder de bomen leggen, met de zelf bij de Rio Chicamo gesneden dikke rietstengels de amandelen uit de boom tikken en vervolgens van iedere amandel met de hand de opengedroogde bast verwijderen.

We hebben 6 bomen gedaan, het is de bedoeling er morgen weer een stuk of 6 te doen.

Vanavond zijn we naar de film geweest: "Pirates of the Carribean, On stranger Tides", of zoals hij in het Spaans heet: "Piratas del Caribe: En Mareas Misteriosas".

We hebben de hele film gekeken en (grotendeels) kunnen volgen, we vonden het wel een uitdaging en goed idee om de Spaantalige versie te gaan bekijken.

6 opmerkingen:

Johan zei

Jammer dat het niet goed lukt met de camera. Afgelopen week 's avonds ook eens gekeken, dan zie je helemaal niets meer. Denk dat je een gewone webcam heb gebruikt, bewakingscamera's gaan onder een bepaalde lichtsterkte over naar zwart/wit omdat dat scherper is en kleur dan geen zin heeft. Is een goedkope IP-camera niet een oplossing, ook voor het wegvallen? http://www.foscam.nl/ bijvoorbeeld.

Leo (en Joke) zei

@ Johan: Ik vindt het niet zo'n probleem dat het cameraatje 's nachts niets ziet. Wat een groter probleem is, is dat de bij de camera behorende software eigenlijk ook moet draaien op dezelfde machine die de weergegevens doorstuurt naar Wunderground.
De camera-software lijkt wat problemen te hebben met de instellingen, waardoor hij de PC steeds voor de volle 100% bezighoudt waardoor het versturen van de weergegevens steeds fout gaat en ook de camera de USB-verbinding verliest..
Vandaag heb ik eea getest op een aparte machine en het lijkt de goede kant op de gaan.

Johan zei

Ik heb eventueel Flix v3.6 van Nimisis voor je. Google maar of het wat voor je is, dat zet ik hem wel fff op m'n server voor je. Het is er wel 1 met een sleuteltje....... en of hij werkt weet ik niet, heb hem net van usenet af gehaald.
Gr. Johan

Ton van der Molen zei

Hoi Leo en Joke,

Volgens mij een goed en grensverleggend idee om naar de bios te gaan. Het blijkt dat jullie Spaans gewoon goed is.
Ik zou willen dat ik al zover was.

Met groeten Ton

Anne zei

Slim van jullie en het helpt echt. Ik kijk (voor de derde keer) Todo sobre mi madre en begrijp er steeds meer van. Nog wel een hele klus voor ons hoor maar ach..... stapje voor stapje, hxe8?
Duurt nog wel effies voordat we zo ver zijn als jullie.

Monique zei

Alweer een doel gesteld: over een jaar (of twee?) wil ik ook Spaanse films gaan bekijken! Jullie zijn vaak een groot voorbeeld voor ons.

Een reactie posten