woensdag 10 augustus 2011

Buitenverlichting

Schakelaar, stopcontacten en een schemerschakelaar Vandaag stond als klusje het monteren van wat schakelaars en stopcontacten op het programma.

Bij Albert en Monique waren bij hun terras lantarenpalen geplaatst die aangesloten moesten worden en dat was een mooi klusje voor mij. De kabels waren al tot in een aansluitkast net buiten het huis gebracht, ik zou de rest van de bekabeling en het monteren van het schakelmateriaal verzorgen.

Op zich ging het best vlot, zelfs het trekken van de kabel door de bestaande leiding viel niet tegen. Er zat wel wat gruis in, maar bij de tweede poging kregen we de kabel er door en stond niets het afronden van de werkzaamheden in de weg.

Albert had nog een schemerschakelaar gevonden die hij gecombineerd wilde hebben met de gewone schakelaar: u vraagt, wij draaien. De gewone schakelaar is zodanig geplaatst dat hij zowel vanaf de veranda als het terras te bedienen is, de stopcontacten zijn voor gebruik op het terras en zitten dus wat lager.

1 opmerking:

Monique zei

Wat leuk! Daar wil ik best een keer bij zijn.

De dame die bij Veintiocho kookt heeft volgens mij eerder ook nog bij La Finca gewerkt? Ik vind Veintiocho ook een heel fijne zaak om te eten. Ik herken wel wat mensen (o.a. Ian en een nichtje van Paco?).

Een reactie posten