vrijdag 23 oktober 2009

Zwaar spul hè, dat beton

Dehellingvoordetrapwordtgestort Stortenvanhetbeton



Het wordt wat eentonig, steeds maar loggen over klussen, maar op dit moment doen we even niet anders. We hebben vandaag besproken dat we nu, vijf weken na de verhuizing, ook eens wat anders gaan doen dan verbouwen en klussen in en rond ons huis. Maar vandaag stond weer helemaal in het kader van bouwwerkzaamheden.



Om iets voor half negen stond Bernd alweer voor de deur en hebben we samen de helling voor de trap bij het werkhok uitgezet. Dit wordt eerst een schuine kant, waar dan later kant-en-klare traptreden opgemetseld worden. Deze kunnen dan later met tegels of plavuizen afgewerkt worden. Als eerste zou de helling volgestort worden met de beton die dan nog aan de dikke kant is. Daarna zou de vloer onder de carport gedaan worden, voor dat doel wordt de beton dan wat verdund met water. Waar de inritten komen is de vloer wat naar beneden de grond ingewerkt, zodat hij ook daar voldoende dik is en niet zal scheuren. Als laatste zou dan ook het terras bij het werkhok gestort worden. De wagen zou dan al behoorlijk lichter zijn, waardoor hij -tussen de bomen door- bij het werkhok zou kunnen komen. 



Rond half tien zou het beton arriveren -het werd tien uur- maar toen moesten we wel echt aan de bak. De foto's spreken voor zich, alles is gegaan zoals gepland, en rond half één kon Bernd vertrekken. Maandagmiddag komt hij terug om de bekisting weer te verwijderen en de traptreden te plaatsen. Nadat alles klaar was moesten we nog wel om half twee, en dan steeds twee uur later, het beton nog een paar keer nat sproeien, zodat het niet te snel zou drogen. Het wordt dan sterker en ook is de kans op scheuren kleiner.



Metderijvlakmaken Trapenterrasbijwerkhok



1 opmerking:

Thom & Wilma zei

Ziet er mooi strak uit. Jullie hebben flink gebuffeld. Ook het terras rond het schuurtje, daar kun je veel plezier van hebben.
Ondanks dat klussen leuk kan zijn, zijn wij ook benieuwd wat voor leuke andere dingen jullie de komende tijd gaan doen.

Een reactie posten