zaterdag 11 april 2009

De eerste aardlekperikelen en de Mediamarkt bezorgt

Gisteravond werden we vergast op onze eerste echte serieuze onweersbui. Het stormde en het kwam met bakken uit de hemel en dat hebben we geweten. Het regende zo'n 5 minuten, en bij de tweede donderslag ging het licht uit. Nu kennen we dat wel, maar leuk is het niet. Eerst maar eens kijken in de meterkast wat er aan de hand was. Het leek simpel, de aardlekschakelaar was er uitgewipt. Het zomaar inschakelen ging niet werken, er was nog steeds een aardlek aanwezig.
Snel was duidelijk welke groep de boosdoener was, dus als we die uit lieten, kon de rest weer aan. Kleinigheidje, juist op die groep zat ook de opvoerpomp voor het water, dus dat was lastig. Dan toch maar even de boel losmaken en verder kijken. Op de betreffende groep waren wel 4 uitgaande kabels aangesloten, snel was uitgezocht welke de veroorzaker was. Die hebben we nu dus nog losliggen, de rest werkt gewoon. Vanmiddag wel even gekeken wat een oorzaak zou kunnen zijn: Nou, we hebben hem gevonden.



Aardlek



Verder heeft de Mediamarkt vanmorgen vroeg, zoals beloofd, de koelkast en de vaatwasser afgeleverd. Het paste allemaal en het werkt, dus zijn we er blij mee.



Vaatwasser_eerst Vaatwasser_nu Koelkast_eerst Koelkast_nu



1 opmerking:

Thom & Wilma zei

Nou, dat ziet er keurig uit, alsof het altijd al zo is geweest.
En dat met die aardlek komt vast ook goed. Trouwens je mag Thom zijn megger wel lenen ....

Een reactie posten