dinsdag 28 april 2009

Éen brievenbus maakt nog geen postadres

PostbusHet spreekwoord luidt natuurlijk "Één zwaluw maakt nog geen zomer", aan zomer hebben we hier nu al geen gebrek, gisterenmiddag werd het al 27,6 graden. Maar vandaag gaan we achter ons postadres aan. Ja, het huis is legaal, we hebben een woonadres, maar dat betekent hier niet dat je ook een postadres hebt. Als je, zoals wij, net buiten het dorp woont dan besluit de postbezorger gewoon niet te komen. Het is te ver. Dan moet je dus wat anders zien te regelen. Alle huizen in het dorp krijgen de post gewoon thuisbezorgd, maar de woningen net buiten het dorp moeten het anders oplossen. Nu is er in het lokale activiteitengebouwtje -annex bar- een wand met brievenbussen opgehangen waar vrijwel alle buitengebiedbewoners hun postbus hebben. Er zijn mensen die hebben gekozen om hun achternaam op de bus te zetten, maar er zijn ook bussen met alleen voornamen, ook zijn er bussen met alleen een nummer. Dit is geen optimale oplossing omdat er vrijwel altijd post in de verkeerde bussen gestopt wordt, ook pakketjes moet je alsnog op het postkantoor ophalen zonder dat je weet dat er een pakketje is?  En die bar is natuurlijk ook niet altijd open? Om die reden zijn er -steeds meer- mensen die gewoon een echte postbus nemen in het postkantoor van het naburige stadje, dit is de gemeente waaronder Macisvenda valt, dat werkt namelijk wel. Ook als er een keer een pakketje aankomt ligt er dan netjes een kaartje in je postbus. Dat gaan wij dus ook doen.
Op de agenda voor vandaag staat dus ook een bezoekje aan het postkantoor van Abanilla om te kijken of wij ook een postbus kunnen krijgen.1 opmerking:

Hilde zei

Hebben wij toevallig gisteren gedaan. Fijn om te lezen van dat kaartje in de bus als iets niet past, want het leken best kleine busjes.

Een reactie posten