zaterdag 18 april 2009

Spaanse planning

Vandaag moesten we naar de notaris in Albatera, daar zouden we – volgens afspraak - vandaag de notariële akte kunnen ophalen, nadat deze na de ondertekening op 8 april, nu is ingeschreven in het eigenaren register. Toen wij binnen kwamen, vertelde de notaris eerst dat ze nog niets had gehoord van het register, maar toen ze de fax nakeek, lag de bevestiging er zowaar op.



De stukken zouden in orde worden gemaakt, en na ongeveer een uurtje konden we ze weer ophalen. Nu is Albatera een leuke plaats en weten we de terrasjes ook al te vinden, dus dat was geen probleem. Inderdaad, na een klein uur werden we gebeld, en gingen we terug naar het notariskantoor. Daar bleek dat we de kosten contant moesten afrekenen en moesten we opnieuw op pad, nu om te pinnen. We komen erachter dat in Spanje alles meer tijd kost dan in Nederland en dat onze planning nog niet optimaal is.



Omdat de notaris, advocaat en gestor met wie we te maken hebben allemaal in Valencia zitten en het huis net over de grens in de provincie Murcia staat, loopt het allemaal net wat anders.



Onze gestor Ingeborg zorgt voor de inschrijving in het Catastro, daarmee worden we belastingplichtig en wordt ook de overdrachtsbelasting betaald. We hebben daarom de akte bij haar gebracht in Altea en waren daar maar net op tijd, want het kantoor ging om half twee dicht.



Bij de volgende afspraken gaan we meer tijd inbouwen, anders gaan we nog stressen.



Ap7



Geen opmerkingen:

Een reactie posten